Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία - Λαβρόφ: Θα εκπληρώσουμε όλους τους στόχους που έχει θέσει ο Πούτιν για την Ουκρανία

 
Επιβεβαιώθηκαν 100% οι φόβοι μας για όσα ήθελε να κάνει η Δύση στην Ουκρανία, σχολίασε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

Όλοι οι φόβοι της Μόσχας σχετικά με τις προθέσεις της Δύσης στην Ουκρανία επιβεβαιώθηκαν 100%, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον ομόλογό του από το Μαλί.


«Υπενθυμίσαμε λεπτομερώς στους Μαλιανούς φίλους μας τι πραγματικά συνέβη στην Ουκρανία τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ ετών που η Ουκρανία αρνήθηκε κατηγορηματικά να συμμορφωθεί με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διευθέτηση του Ντονμπάς. Εξηγήσαμε για άλλη μια φορά τους λόγους για τους οποίους δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσουμε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.


Και συνέχισε, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης επιβεβαιώνονται 100% όλοι οι φόβοι της Ρωσίας για το «τι προσπαθούσε να κάνει η Δύση με την Ουκρανία». «Η Δύση χαράσσει στρατηγικές για τις περιοχές γύρω από τη Ρωσία. Ξέρουμε πόσο πολύ έχουν διεισδύσει στην Ουκρανία και για πολλά χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, ανέπτυξαν διάφορα προγράμματα εκεί. Δεν είχαμε καμία αξίωση εναντίον τους, παρά το γεγονός πως λειτουργούν αρκετά ελεύθερα δίπλα στη χώρα μας» σημείωσε.


«Όλοι οι στόχοι που τέθηκαν από τον πρόεδρο Πούτιν, κυρίως η προστασία των ανθρώπων, των αμάχων στην Ουκρανία, κυρίως στο Ντονμπάς, η αποτροπή της δημιουργίας άμεσων απειλών για την ασφάλεια της χώρας μας στην Ουκρανία, θα εκπληρωθούν, φυσικά», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης ότι η ουκρανική διαπραγματευτική ομάδα «καθοδηγείται» από το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει η Μόσχα.

https://www.protothema.gr/world/article/1245603/polemos-stin-oukrania-lavrof-tha-ekplirosoume-olous-tous-stohous-pou-ehei-thesei-o-poutin-gia-tin-oukrania/