Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Ο Μακρόν εγκαινιάζει πρόγραμμα ψηφιακής ταυτότητας εμβολίου (SGIN) με σύνδεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Οι βιομετρικές αυτές κάρτες ταυτότητας μπορούν πλέον να ενσωματωθούν σε μια «υψηλής τεχνολογίας» εφαρμογή για smartphone και θα περιέχουν ένα ειδικό μικροτσίπ Επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC).

Ο Μακρόν δεν έχασε χρόνο και αμέσως μετά την επανεκλογή του, αποκάλυψε μια εφαρμογή «διασφάλισης ψηφιακής ταυτότητας» για τα τηλέφωνα των Γάλλων που θα υποδεικνύει την κατάσταση εμβολιασμού στη γαλλική κοινωνία.

Αυτό είναι στα σχέδια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχεδιάζει να υιοθετήσει την ίδια εφαρμογή, η οποία διαφημίζεται ως ένας τρόπος για τους Ευρωπαίους να απολαμβάνουν την «μεγαλύτερη ευελιξία ιδανική για τη ζωή μετά την πανδημία».


Η «Υπηρεσία Εγγύησης Ψηφιακής Ταυτότητας» ή SGIN, θα απαιτεί από τους Γάλλους πολίτες να διατηρούν ψηφιακό δελτίο ταυτότητας σε συμμόρφωση με το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ταυτότητα» της Επιτροπής της ΕΕ.

Σε απάντηση σε όλα αυτά, ο ηγέτης των Les Patriotes Florian Philippot προτρέπει τους Γάλλους ψηφοφόρους να πολεμήσουν με όπο
ιον τρόπο μπορούν ενάντια στη νομοθεσία του Μακρόν, η οποία απειλεί να υποδουλώσει ολόκληρη τη χώρα στον απόλυτο ιατροφασισμό.

«Ακριβώς μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση ανακοινώνει την κυκλοφορία μιας «εφαρμογής ψηφιακής ταυτότητας!»», έγραψε ο Philippot στο Twitter. «Στόχος: η κοινωνική πίστωση με κινεζικό τρόπο. εταιρεία ελέγχου και επιτήρησης! Ας απορρίψουμε εντελώς αυτήν την αίτηση και ας πολεμήσουμε με κάθε μέσο!».

Η ψηφιακή ταυτότητα θα περιλαμβάνει σύνδεση με τις κοινωνικές πλατφόρμες!

Μέρος του παραδείγματος SGIN για όλη την ΕΕ θα απαιτεί σύνδεση με πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter. Η κατάσταση εμβολιασμού των χρηστών θα συνδέεται με την ηλεκτρονική τους κατάσταση και η κυβέρνηση θα έχει πλήρη πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Οι βιομετρικές αυτές κάρτες ταυτότητας μπορούν πλέον να ενσωματωθούν σε μια «υψηλής τεχνολογίας» εφαρμογή για smartphone και θα περιέχουν ένα ειδικό μικροτσίπ Επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC).

Η αλήθεια είναι πως οι Γάλλοι απο τη μέρα επανεκλογής του Μακρόν βρίσκονται στους δρόμους και δεν θα δεχτούν εύκολα μια τέτοια εντολή.

Στο Twitter, πολλοί αποδοκίμασαν την πρωτοβουλία του Μακρόν ως «ένα ακόμη βήμα προς τον απόλυτο έλεγχο των πολιτών».

«Όλα έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ δυστοπικά», έγραψε κάποιος στο Twitter. «Το SGIN για σύνδεση με Twitter, Facebook ή οποιεσδήποτε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής ανταλλαγής. Αυτό που είναι προαιρετικό και ασήμαντο στην αρχή θα είναι ουσιαστικό και δυσκίνητο μακροπρόθεσμα. Αντίσταση!”

Ένας άλλος προειδοποίησε ότι ξεκινά στη Γαλλία «προς το παρόν», αλλά σύντομα θα είναι «το ίδιο παντού».

https://www.pronews.gr/kosmos/o-makron-egkainiazei-programma-psifiakis-taytotitas-emvoliou-sgin-me-syndesi-sta-mesa-koinonikis-diktyosis/