Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Πούτιν: Η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία συνδέεται με την πολιτική της Δύσης, η οποία ενθάρρυνε τον νεοφασισμό -Vid-Δημοσιεύτηκαν πλάνα από την παράδοση Ουκρανών μαχητών από το Azovstal


Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες έχουν αγνοήσει τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια εδώ και δεκαετίες.

© Βίντεο: SEC "Zvezda" © Φωτογραφία: SEC RF Armed Forces "ZVEZDA"

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία συνδέεται με την πολιτική της Δύσης, η οποία ενθάρρυνε τον νεοφασισμό.

«Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, συμπεριλαμβανομένης, προς μεγάλη μας λύπη, γύρω από την Ουκρανία, συνδέονται με την κακοσχεδιασμένη πολιτική της λεγόμενης συλλογικής Δύσης», είπε ο Πούτιν σε μια συνάντηση για την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας πετρελαίου.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες έχουν αγνοήσει τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια εδώ και δεκαετίες.

Ενθάρρυναν εθνικιστικά και νεοφασιστικά στοιχεία στην ηγεσία του Κιέβου και αντιμετώπισαν επίσης περιφρονητικά τα προβλήματα που αναδύονταν στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Έτσι, σύμφωνα με τον Πούτιν, για οκτώ χρόνια η Δύση συνέβαλε στη συνέχιση των εχθροπραξιών που ξεκίνησε το καθεστώς του Κιέβου.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή ουκρανικών εφεδρειών σε εκπαιδευτικά κέντρα με πυραύλους υψηλής ακρίβειας.


*