Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Δεσμεύουν ελληνικές περιοχές μέσω παράνομων Navtex οι Τούρκοι. Άσκηση των Τούρκων στην καρδιά του Αιγαίου!


Στην καρδιά του Αιγαίου έκανε πτήση τουρκικό κατασκοπευτικό τύπου ATR-72 [Φωτό]

 


Δεν σταματά να προκαλεί η Άγκυρα. Το πρωί ένα τουρκικό κατασκοπευτικό ATR P-72MPA πέταξε στην καρδιά του Αιγαίου. 

Έκανε αρκετούς κύκλους βόρεια των νησίδων Καλογέροι σε χαμηλό υψόμετρο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα itamilradar «αυτά τα λεπτά ένα ATR P-72MPA του τουρκικού Ναυτικού (reg. TCB-752 – διακριτικό MARTI02) από το NAS Cengiz Tope εκτελεί αποστολή πάνω από το Κεντρικό Αιγαίο».

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο «απραξίας» η Τουρκία επιστρέφει στην πρακτική της αμφισβήτησης ελληνικών αρμοδιοτήτων στο Αιγαίο αναγγέλλοντας την πραγματοποίηση άσκησης Έρευνας και Διάσωσης στην καρδιά του Αιγαίου, εκεί που η αρμοδιότητα ανήκει στις Ελληνικές Αρχές.

Η πρώτη περιοχή που επέλεξε να δεσμεύσει η Άγκυρα για την άσκηση που θα διεξαχθεί στις 6,7,12 και 13 Μαΐου είναι ακριβώς στο κέντρο του Αιγαίου και καλύπτει την περιοχή γύρω του 25ου μεσημβρινού


Δεσμεύουν ελληνικές περιοχές μέσω παράνομων Navtex οι Τούρκοι

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό που δεσμεύει τρεις περιοχές στο κεντρικό Αιγαίο, αναφέρεται σε ασκήσεις έρευνας και διάσωσης εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται εντός του ελληνικού FIR. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος τους συμπεριλαμβάνει, πέρα από διεθνή, και ελληνικά χωρικά ύδατα.



Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα εντάσσει ελληνική περιοχή στη Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις. Η συγκεκριμένη άσκηση εντάσσεται στην προσπάθειά της να κατοχυρώσει δικαιώματα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, Ανατολικά του 25ου παράλληλου.