Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Όπου φύγει-φύγει οι ξένοι μισθοφόροι από την Ουκρανία


 
Συμβουλεύουν επίδοξους μισθοφόρους να μην πάνε να αντιμετωπίσουν τον ρωσικό στρατό

«Ξένοι μισθοφόροι εγκαταλείπουν την Ουκρανία λόγω έλλειψης όπλων και συμβουλεύουν άλλους μαχητές να μην πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας», μεταδίδουν μεγάλα δυτικά μέσα.

Σε μια συνέντευξη στην Washington Post, ξένοι μισθοφόροι από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες μοιράστηκαν ότι έπρεπε να πάνε στη μάχη με ανεπαρκή όπλα μπροστά στις ανώτερες δυνάμεις του ρωσικού στρατού, εξαιτίας των οποίων υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

8 στους 20 εθελοντές των ΗΠΑ σε μία από τις μονάδες έφυγαν από το πεδίο της μάχης.

Μάλιστα μερικοί αναγκάστηκαν να προσποιηθούν μέχρι και τραυματισμούς για να…γλιτώσουν από τους Ρώσους και τις κακουχίες του ουκρανικού στρατεύματος!

«Πήγαν στη μάχη με ανεπαρκή εξοπλισμό και όπλα, κατά καιρούς βρίσκονταν κάτω από τις εκρήξεις του ρωσικού στρατού και βασανίζονταν από σκέψεις για το αν θα επέστρεφαν στην Ουκρανία.

Μερικοί έχουν δει φίλους να πεθαίνουν και αποφασίζουν ότι έχουν χορτάσει. Οκτώ από τους 20 εθελοντές έφυγαν από τις θέσεις τους, συμπεριλαμβανομένου ενός βετεράνου πεζοναύτη που προφανώς έσπασε το πολυβόλο του σε έναν βράχο με την ελπίδα να το περάσει ως ζημιά μάχης. Ένας άλλος μαχητής προσποιήθηκε ότι τραυματίστηκε», γράφει η εφημερίδα.


Πολλοί ξένοι μαχητές παρακινήθηκαν να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία από τη δική τους μαχητική εκπαίδευση και τις δεξιότητές τους σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, αντιμέτωποι με την ρωσική πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης, πολλοί από αυτούς απογοητεύτηκαν και μάλιστα άρχισαν να συμβουλεύουν άλλους εθελοντές να μην πάνε να πολεμήσουν τον ρωσικό στρατό.

Ο βετεράνος του αμερικανικού στρατού Dane Miller είπε σε συνέντευξή του ότι η εμπιστοσύνη των εθελοντών στη δική τους εκπαίδευση συχνά «αντικαθιστά (λανθασμένα) τη σχετική εμπειρία».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/opou-fygei-fygei-oi-ksenoi-misthoforoi-apo-tin-oukrania/