Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ο Πούτιν είπε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκαλούν οικονομική κρίση στον κόσμο -Vid-


Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι οι συντάκτες των κυρώσεων έπληξαν τα δικά τους εθνικά συμφέροντα.

© Βίντεο: TRC "Zvezda" © Φωτογραφία: υπηρεσία τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκαλούν με πολλούς τρόπους την παγκόσμια οικονομική κρίση. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης κατά τη διάρκεια συνάντησης για οικονομικά θέματα.

«Αυτές οι κυρώσεις προκαλούν σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια κρίση. Οι συγγραφείς τους, καθοδηγούμενοι από κοντόφθαλμες, διογκωμένες πολιτικές φιλοδοξίες, τη ρωσοφοβία, έπληξαν σε μεγαλύτερο βαθμό τα δικά τους εθνικά συμφέροντα, τις δικές τους οικονομίες, την ευημερία των πολιτών τους. Αυτό το βλέπουμε, πρώτα απ' όλα, από την απότομη άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρώπη», είπε ο Πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του οργανισμού, δήλωσε ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία χρησιμοποιώντας μεθόδους πολέμου με πληρεξούσια, για τις οποίες χρησιμοποιεί οικονομική καταστολή κατά της επίσημης Μόσχας. Σύμφωνα με τον μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Δύση λεηλατεί τη Ρωσία «στις καλύτερες παραδόσεις της Άγριας Δύσης».