Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Η μάχη του Azovstal έληξε. 265 μαχητές παραδόθηκαν στο ρώσικο στρατό. Δεν είναι εκκένωση είναι παράδοση. Οι αιχμάλωτοι μεταφέρθηκαν στη Ρωσία! ΒΙΝΤΕΟ


Η μάχη του Azovstal έληξε. 265 μαχητές παραδόθηκαν στο ρώσικο στρατό εκ των οποίων 51 σοβαρά τραυματίες. Πάνω από 200 πτώματα εντοπίστηκαν σε παγωμένη κατάσταση. Απελευθερώθηκαν 3 Ρώσοι αιχμάλωτοι (1 αξιωματικός, 2 στρατιώτες).

 Δεν πρόεκιται για εκκένωση αλλά για παράδοση κι αιχμαλωσία των Ουκρανών. Η μάχη της Μαριούπολης και τυπικά έκλεισα νικηφόρα για ρώσικες δυνάμεις. Ουκρανοί αιχμάλωτοι μαχητές μεταφέρθηκαν στη Ρωσία στη Yelenovka από το Azovstal. Περισσότερα από 10 ασθενοφόρα με τραυματίες μαχητές του Azov έφτασαν στο νοσοκομείο Novoazovsk.
 Τουλάχιστον επτά λεωφορεία με Ουκρανούς μαχητές που παραδόθηκαν αναχώρησαν από το Azovstal σύμφωνα με Reuters.

Οι μαχητές του Azov που είχαν αποκλειστεί στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη παραδόθηκαν χωρίς όρους δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρόεδρος στον ΟΗΕ Polyansky.

Οι ανακριτές θα ανακρίνουν μαχητές που κρύβονταν στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη και παραδόθηκαν αναφέρει η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στις 26 Μαίου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας θα χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση το Azov κι αυτό θα έχει συνέπειες για τους σημερινούς αιχμαλώτους.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να αναγνωρίσει την ουκρανική οργάνωση «Azov» ως τρομοκρατική οργάνωση και να απαγορεύσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, η υπόθεση θα εξετασθεί στις 26 Μαΐου.

Το ρώσικο κοινοβούλιο θ΄απαγορεύσει την ανταλλαγή κρατουμένων του Azov.

Η Κρατική Δούμα θα εξετάσει την Τετάρτη ένα σχέδιο ψηφίσματος που απαγορεύει την ανταλλαγή κρατουμένων ναζί εγκληματιών δηλώνει ο Kartapolov.

dimpenews.com