Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Ο Πούτιν δικαιώνεται με την επιλογή του για πόλεμο με την Ουκρανία. Η επέλαση του Ναζιστικού ΝΑΤΟ plan B' μετά το 1945!


Β.Πούτιν σε πρόεδρο της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ: «Καλή τύχη και ο Θεός μαζί σας»

Απίστευτη απάντηση του Ρώσου προέδρου στον Φινλανδό ομόλογό του για την πρόθεση ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο πρόεδρο τού είπε για την πρόθεση της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Ο πρόεδρος της Φινλανδίας είχε συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Ο Νιινίστο είπε στον Πούτιν ότι η Φινλανδία σκοπεύει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο, επικαλούμενο το Bloomberg.

Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.ru ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν απάντησε «Σας εύχομαι καλή τύχη και ο Θεός μαζί σας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φινλανδικής προεδρίας, ο Νιινίστο είπε στον πρόεδρο Πούτιν ότι «έχει αλλάξει ριζικά το περιβάλλον ασφαλείας της Φινλανδίας μετά τις ρωσικές απαιτήσεις στα τέλη του 2021 με στόχο την αποτροπή της ένταξης χωρών της Σκανδιναβίας στο ΝΑΤΟ» και τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.


Ο Πρόεδρος Νιινίστο ανακοίνωσε στον Πούτιν επίσης ότι η Φινλανδία αποφασίζει να επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ τις επόμενες ημέρες.


Σημείωσε παράλληλα ότι είχε πει στον πρόεδρο Πούτιν ήδη από την πρώτη τους συνάντηση το 2012 ότι κάθε ανεξάρτητο έθνος έχει στόχο να μεγιστοποιήσει την ασφάλειά του.



«Αυτό συμβαίνει και τώρα», λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Φινλανδία και προστίθεται: «Με την ένταξή της χώρας στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία ενισχύει τη δική της ασφάλεια και αναλαμβάνει την ευθύνη της. Δεν απομακρύνεται από κανέναν άλλον. Επίσης, στο μέλλον, η Φινλανδία θέλει να φροντίσει τα ζητήματα που θα προκύψουν από το γεγονός ότι είναι γείτονας της Ρωσίας με τον πιο σωστό τρόπο».


Ο Πρόεδρος Νιινίστο λέει ότι «Η συνομιλία ήταν άμεση και ευθεία και διεξήχθη χωρίς αντιπαραθέσεις. Η αποφυγή των εντάσεων θεωρήθηκε σημαντική».


Αξίζει να σημειωθεί ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία της Φινλανδίας.


Σημειώνεται πως, νωρίτερα, σταμάτησαν οι εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από τη Ρωσία στη Φινλανδία, έπειτα από ανακοίνωση προς αυτήν την κατεύθυνση ρωσικού παρόχου.


Ακολουθάει έναν επικίνδυνο δρόμο το Ελσίνκι. Το κόψιμο της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι μόνο η αρχή για την Μόσχα η οποία είναι πραγματικά εξοργισμένη με τους Φινλανδούς και ο λόγος είναι απλός.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φινλανδία και Ρωσία έχουν 1.300 χλμ. κοινής συνοριογραμμής.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/proedros-tis-finlandias-pros-v-poutin-theloume-na-mpoume-sto-nato/