Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Μόσχα: Ισραηλινοί πολεμούν στο ουκρανικό τάγμα Αζόφ



Σε μια κλιμάκωση της ρωσο-ισραηλινής έντασης, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι «ισραηλινοί μισθοφόροι» πολεμούν στην Ουκρανία στο πλευρό της Ταξιαρχίας Αζόφ , 
την οποία η Μόσχα περιγράφει ως «ναζιστική», μια ημέρα αφότου οι δηλώσεις για την καταγωγή του ηγέτη των Ναζί, Αδόλφου Χίτλερ πυροδότησε αιχμηρή αμφισβήτηση.

Σήμερα, Τετάρτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε:

«Θα αποκαλύψω κάτι που πιθανώς δεν θέλουν να ακούσουν οι Ισραηλινοί πολιτικοί, αλλά μπορεί να τους ωφελήσει», προσθέτοντας ότι οι Ισραηλινοί μισθοφόροι στέκονται δίπλα-δίπλα με τους μαχητές του Αζόφ», αναφέρει η al Arabiya επικαλούμενη το Sputnik.

Με αυτή τη νέα δήλωση σήμερα, η Μόσχα συνέχισε να κλιμακώνει την ένταση που εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την περασμένη Κυριακή με το Τελ Αβίβ, το οποίο χαρακτήρισε τις δηλώσεις του την περασμένη Δευτέρα ως «ασυγχώρητο σκανδαλώδες» και «τρομερό ιστορικό λάθος».

«Ένα φρικτό ιστορικό λάθος»



Μαχητές του τάγματος Αζόφ σε εκπαίδευση


Χθες το απόγευμα, Τρίτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έριξε λάδι στη φωτιά κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «υποστήριξε το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο», επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό του ότι ο Εβραϊκής καταγωγής πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι επίσης Ναζί.

Ο πιο σκληρός αντίπαλος των Ρώσων

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουκρανική Ταξιαρχία Αζόφ ιδρύθηκε το 2014 από ακτιβιστές της ακροδεξιάς προτού ενσωματωθεί στις τακτικές δυνάμεις και αποδείχθηκε ένας από τους πιο σκληρούς αντιπάλους των ρωσικών δυνάμεων που εξαπέλυσαν στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα μέλη του, μαζί με άλλους Ουκρανούς μαχητές, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, αρνήθηκαν να καταθέσουν τα όπλα τους στο πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης (νοτιοανατολικά της χώρας), όπου οι τελευταίοι υπερασπιστές της πόλης βρίσκονται κρυμμένοι στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal, το οποίο δέχτηκε επίθεση από τις δυνάμεις της Μόσχας την Τρίτη.


Ορισμένοι Ουκρανοί βλέπουν τα μέλη της Ταξιαρχίας του Αζόφ ως ήρωες, αλλά η Ρωσία τους θεωρεί «φασίστες» και «ριζοσπάστες Ναζί» που διαπράττουν θηριωδίες.





Τάγμα Αζόφ

alarabiya.net


The Hellenic Information Team


https://www.echedoros-a.gr/2022/05/blog-post_43.html