Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τέσσερα ουκρανικά UAV που κατέρριψαν, συμπεριλαμβανομένου ενός «Bayraktar TB-2» - BINTEO -Αναφέρεται ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν καταστραφεί 143 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και 1.267 άρματα μάχης

Τη νύχτα της 14ης Μαρτίου, η αεροπορία και η αεράμυνα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός Bayraktar TB-2, δήλωσε ο υποστράτηγος Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σε ενημέρωση.

Αναφέρεται ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, έχουν καταστραφεί 143 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 1.267 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 124 MLRS, 457 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, καθώς και 1.028 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων. .

Επιπλέον, 3.920 εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας έμειναν εκτός λειτουργίας.

Νωρίτερα, ο Alexei Polishchuk, διευθυντής του δεύτερου τμήματος CIS του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι μετά την αποστρατικοποίηση, η Ουκρανία δεν θα έχει κανένα όπλο που θα απειλούσε ακόμη και τη Ρωσία.

Θυμηθείτε, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η Μόσχα δεν επιθυμεί τη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του ρωσικού διπλωματικού τμήματος πρόσθεσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συζητήσει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία μαζί με εγγυήσεις για τις ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία. https://tvzvezda.ru/