Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Λαβρόφ: Η νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου δεν σέβεται το σύνολο του ουκρανικού λαού

 

«Πυρά» κατά της ουκρανικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ότι δεν σέβεται το σύνολο του ουκρανικού λαού.

Η «νεοναζιστική» ουκρανική κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο του λαού της Ουκρανίας, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου προφανώς δεν ήταν και δεν είναι [μια κυβέρνηση που σέβεται την αρχή των ίσων δικαιωμάτων και την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών] σε σχέση με τον λαό της Ουκρανίας» δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στην 49η σύνοδο του Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τις ΗΠΑ»

Αναφερθείς στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι επιδεικνύουν για άλλη μια φορά «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, άμεσα υπεύθυνοι για πολυάριθμες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ένοχοι εγκλημάτων με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες απλούς ανθρώπους σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, επιδεικνύουν για άλλη μια φορά δύο μέτρα και δύο σταθμά» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός υπενθύμισε ότι η Ε.Ε. αποφάσισε πρόσφατα να προμηθεύσει με φονικά όπλα το Κίεβο, με γνώμονα τα αντιρωσικά αισθήματα.

«Για εμάς, η ζωή κάθε Ρώσου ή Ουκρανού κατοίκου, του Ντόνετσκ ή του Λουγκάνσκ, δεν είναι λιγότερο πολύτιμη από τη ζωή ενός Ευρωπαίου ή Αμερικανού» παρατήρησε.

Το παράδειγμα της Ουκρανίας δείχνει ξεκάθαρα τι σημαίνει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η λεγόμενη «παγκόσμια τάξη» που βασίζεται σε κανόνες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, σημείωσε ο Λαβρόφ.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02), η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Την Κυριακή (27/2) η Ευρώπη αποφάσισε να απαγορεύσει το Sputnik επειδή εκφράζουμε μια διαφορετική άποψη, χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών. Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram για να μαθαίνετε τις τελευταίες ειδήσεις χωρίς λογοκρισία.

https://sputniknews.gr/20220301/lavrof-i-neonazistiki-kyvernisi-toy-kievoy-den-sevetai-to-synolo-toy-oykranikoy-laoy-24619185.html