Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Συγκίνηση, δέος και εθνική περηφάνια!

Συγκίνηση επικράτησε χθες στα Ψαρά, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό μετέφερε για λίγες ώρες την καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη στη γενέτειρά του!
Η καρδιά του πυρπολητή ναυάρχου φυλάσσεται σε μια λήκυθο και έφτασε εκεί με τη φρεγάτα «Ψαρά», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέγα το της θαλάσσης κράτος»,
 που ακολουθεί τη μεγάλη ναυτική άσκηση «Καταιγίς». Συγκίνηση, δέος και εθνική περηφάνια είναι κάποια από τα συναισθήματα όσων συμμετείχαν στις τιμές που απέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό στους ήρωες του '21, ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη και Ανδρέα Μιαούλη, καθώς και στην υποναύαρχο Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.


Οι σχετικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο νησί των Ψαρών και στο πρόσωπο των τριών ηρώων αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων ναυμάχων του κατά θάλασσα αγώνα. Για τον σκοπό αυτόν η πυραυλάκατος «Μυκόνιος» παρέλαβε από την Υδρα τη λήκυθο με την καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη και από τις Σπέτσες το οστεοφυλάκιο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, ενώ το πλήρωμα της φρεγάτας «Κανάρης» παρέλαβε από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο τη λήκυθο όπου φυλάσσεται η καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη.


Τα ιερά κειμήλια μεταφέρθηκαν στα Ψαρά με την ομώνυμη φρεγάτα, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Στο πλαίσιο του εορτασμού για το «Μέγα της θαλάσσης κράτος», υπό τον συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, πλοία του στόλου θα καταπλεύσουν σε διάφορα λιμάνια την Παρασκευή 8 Ιουνίου μετά το τέλος της εν εξελίξει άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίς».

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, με την επιθεώρηση του Στόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εν πλω στον Σαρωνικό Κόλπο.