Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Βερολίνο οι Βρυξέλλες:Το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ αποφάσισε να περικυκλώσει τη Ρωσία στέλνει 4 τάγματα 4000 στρατιώτες στα σύνορά της και καλεί τη Ρωσία ν΄αποσυρθεί από Αν.Ουκρανία,Κριμαία…

Ο Β Παγκόσμιος συνεχίζεται και όχι μόνο γιατί ο εμφύλιος στην Ουκρανία έγινε με τους όρους του όπου φιλοσοβιετικοί και μπαντεριστές διασταύρωσαν τα ξίφη τους.
Σε χώρες του π. σοβιετικού Bloc που εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου στέλνει δυνάμεις η Συμμαχία διατεινόμενη ότι έτσι θ΄αποθαρρύνει κάθε επιθετική ενέργεια εναντίον τους.
Oι υπουργοί  Άμυνας του ΝΑΤΟ που συσκέφθηκαν στις Βρυξέλλες Τρίτη και Τετάρτη 14 και 15 Ιούνη ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους ν΄αναπτύξουν ξεκινώντας από το 2017 τέσσερα τάγματα – ήτοι 3 200 ως 4 000 στρατιώτες  σε Πολωνία όσο και σε Εσθονία , Λιθουανία και Λεττονία.Αυτό είναι το πιο εμφανές μέτρο της επιχείρησης « επαναδιασφάλισης» αυτών των κρατών από τη Συμμαχία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014. Επίσης με μια απόφαση πολύ συμβολική σε 3 εβδομάδες για α φορά θα συνέλθει η σύνοδος του ΝΑΤΟ σε χώρα της Ανατολικής Ευρώπης στην Πολωνία.
Τα 4 τάγματα που περιγράφονται ως « ισχυρά» από το ΓΓ της Συμμαχίας τον  Jens Stoltenberg, θα είναι πολυεθνικής σύνθεσης και θα λειτουργούν εκ περιτροπής από 6 ως 9 μήνες. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή είναι η απόδειξη ότι ο Οργανισμός του είναι έτοιμος να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους του σε περίπτωση επίθεσης.
Η Ρωσία κατήγγειλε αυτή τη μεθόδευση ως τακτικές «περικύκλωσης » της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Jens Stoltenberg εκ νέου κάλεσε χθες τη Ρωσία να διακόψει την υποστήριξή της στους « αποσχιστές φιλορώσους » στην Αν.Ουκρανία.Αυτή οφείλει επίσης ν΄  «αποσύρει τις δυνάμεις της και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς της »  από τη χώρα συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας δήλωσε ο Stoltenberg κατά τη τελευταία ημέρα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. ATS
Την ίδια στιγμή εκτιμούν βλέπουν ένα νέο ψυχρό πόλεμο παρ΄ότι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σπεύδει να δηλώσει ότι « δεν θέλουμε νεά σύγκρουση με τη Ρωσία ή έναν νεό ψυχρό πόλεμο. »
Κάθε συνεργασία σε πρακτικό επίπεδο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας έχει ανασταλεί  και σε πολιτικό επίπεδο είναι σπάνιες πλέον οι συναντήσεις μεταξύ του Stoltenberg και του Sergueï Lavrov που ωστόσο  είναι διάλογος κουφών.Πρόσφατα η πρόοδος στη ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ομπρέλας από το ΝΑΤΟ σε Ρουμανία και Πολωνία θεωρήθηκε από τη Ρωσία ως μια ακόμη άμεση απειλή. Ανάλογα εκτιμήθηκε και η κατάρριψη του ρωσικού Su από τουρκικά μαχητικά μιας από τις 28 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Η ανάπτυξη στρατευμάτων στα σύνορα με Ρωσία είναι μέρος της απόφασης που έλαβε το ΝΑΤΟ το Φλεβάρη για ενισχυμένη παρουσία στην Ανατολή.Η Μόσχα εκτιμά ότι πρόκειται για καταπάτηση της Συμφωνίας ΝΑΤΟ Ρωσίας του 1997, που απαγόρευε τη « διαρκή στάθμευση « δυνάμεων των Συμμάχων στα σύνορά της.  
Η Ρωσία αντέδρασε με τον Υπ.Άμυνας Sergueï Choïgou ν΄ανακοινώνει την αρχή  Μαίου ότι η Μόσχα θα σχηματίσει 3 νέες μονάδες στη Δ και στο Ν της Ρωσίας για να ισοσκελίσει την ενίσχυση των νατοικών ορδών στα σύνορά της.levif
O ρώσος Υπ.Άμυνας είναι σήμερα στην Κριμαία όπου επισκέφθηκε στη Σεβαστούπολη την 810 Ταξιαρχία Πεζοναυτών και γενικά για να επιθεωρήσει την εφαρμογή σχεδίων για την κατασκευή στρατιωτικών υποδομών.
tvzvezda
dimpenews.com