Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ενώ οδηγούμαστε σε πνευματική και εθνική πτώχευση: οι περισσότεροι από τους άγιους αρχιερείς μας τηρούν σιγή ιχθύος!!!

Ενώ οδηγούμαστε σε πνευματική και εθνική πτώχευση: οι περισσότεροι από τους άγιους αρχιερείς μας τηρούν σιγή ιχθύος!!!
Γράφει: ο Αθανάσιος Τσόκας, Μαθηματικός – Ερευνητής
Αγαπημένοι μου Φίλοι!!!

Ενώ ο αποχριστιανισμός και ο αφελληνισμός της Ελληνικής Νεολαίας καλά κρατεί, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι ελάχιστες οι φωνές από την πλευρά των Αγίων Ιεραρχών μας, που εναντιώνονται σθεναρά, σε αυτόν το μεθοδευμένο και καλά σχεδιασμένο αποχριστιανισμό και αφελληνισμό των Νέων μας!!!


Μάλιστα σε ορισμένες Ιερές Μητροπόλεις, από τους οικείους Μητροπολίτες, σε απλούς Ιερείς, που είχαν την τόλμη και το θάρρος να υψώσουν τη φωνή τους, σε όλα αυτά που γίνονται σε βάρος της Πατρίδας μας και της Ορθοδοξίας μας,ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ να κηρύττουν το Θείο Λόγο, για να μη θιγούν οι Υψηλά ιστάμενοι,της Θρησκευτικής και Πολιτικής Ηγεσίας!!!
Το "ποτήρι της σιωπής",των περισσοτέρων εκ των Αγίων Ιεραρχών μας, ξεχείλισε το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο συνέβησαν δύο συγκλονιστικά γεγονότα :
1) Ενώ το Συμβούλιο Επικρατείας,πριν από μερικούς μήνες, έκρινε αντισυνταγματικά τα προγράμματα σπουδών που αναφέρονται στο μάθημα των Θρησκευτικών (τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο), τα επαίσχυντα βιβλία των Θρησκευτικών (που είναι η εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών,τα οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικά), συνεχίζουν να υπάρχουν στα Σχολεία!!!
Η αντίδραση, εκ μέρους του επικεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου και εκ μέρους των περισσοτέρων Ιεραρχών μας, σε μια τέτοια ανυπακοή της Άθεης Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, προς τη γενναία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, υπήρξε ΧΛΙΑΡΗ έως και ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!!!
Μόνο ελάχιστοι Ιεράρχες μας, που μετριώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ύψωσαν το ανάστημα τους, μπροστά σε αυτή τη συνεχιζόμενη αντισυνταγματική παραβίαση,που στερεί από τους μαθητές μας, την καλλιέργεια της Ορθόδοξης συνείδησης τους!!!
2) Στο αγώνα του Ελληνικού λαού (με Συλλαλητήρια και άλλες εκδηλώσεις) για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, πάλι η Εκκλησία απούσα!!!. Εάν εξαιρέσουμε τους Μητροπολίτες της Μακεδονίας και ορισμένους Μητροπολίτες της υπόλοιπης Ελλάδας, όλοι οι άλλοι Άγιοι Αρχιερείς απόντες από τα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας και σε απόλυτη σιωπή!!!. 
Άραγε?,όλους αυτούς τους Άγιους Αρχιερείς, δεν τους αγγίζει, η γενναία ρήση του Στρατηγού Μακρυγιάννη?, ο οποίος είπε :
" Εάν μου πειράξουν τη Θρησκεία μου και την Πατρίδα μου, θα μιλήσω θα ενεργήσω και ό,τι θέλουν ας μου κάνουν!!! "