Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Οι Συνοδικοί Πατέρες, δυστυχώς, «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου»

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Η Ορθοδοξία εναντίον των ανώμαλων''
Πάει κι' αυτό! Η Ελλάδα μας μέχρι χθές ήταν η κοιτίδα της Ορθοδοξίας μας. Τώρα κι' αυτό το γνώρισμά της χάνεται!
Άλλοι - και μπράβο τους- τώρα παίρνουν απ' τα χέρια μας την σκυτάλη! Στο θέμα των Ομοφυλοφίλων εμείς οι εκκλησιαστικοί ταγοί, δυστυχώς, κοιμώμαστε! «Καὶ οὐκ ἦν φωνὴ καὶ οὐκ ἦν ἀκρόασις» Γ΄ Βασ. 17,1).
Εμείς, απονέμοντες τον οφειλόμενον σεβασμόν πρός τήν εκκλησιαστικήν Διοίκησιν, διά της από της 10ης τρ. μηνός αναφοράς μας πρός τήν Διαρκή Ιεράν Σύνοδον, εσπεύσαμεν να παρακαλέσωμεν, όπως εκδοθεί κάποιο σχετικό Ανακοινωθέν, διά του οποίου να καταδικάζεται όλη αυτή η βλάσφημη συμπεριφορά των Ομοφυλοφίλων, διεβιβάσαμε δε και το παρόν κείμενον εν σχεδίω, ώστε να ενημερωθούν οι Σεβασμιώτατοι Αδελφοί μας.
«Ὅλως ἰδιαιτέρως ἐφιστῶμεν τήν προσοχήν Σας εἰς τήν δημοσιευομένην φωτογραφίαν» εγράψαμε επί λέξει. Αλλά, δυστυχώς, ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΗΚΑΜΕ.
Αργά καί που, κάποτε-κάποτε, ακούγεται βέβαια και κάποια φωνή διαμαρτυρίας από κάποιον Ιεράρχη της Εκκλησίας μας.
Το γεγονός αυτό, βέβαια, αποτελεί μια παρηγοριά. Επί παραδείγματι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, όπως διαβάσαμε στον ημερήσιο Τύπο, τώρα τελευταία, σε ορκομωσία νεοσυλλέκτων στρατιωτών κάπου στην Επαρχία Του, όπου παρίστατο, έγινε «έξαλλος», όταν διαβάστηκε ο όρκος των «Αθέων»!
«...Στην ορκομωσία των νεοσυλλέκτων του Στρατού, που έγινε στο στρατόπεδο του Πετροχωρίου, ...διαβάστηκε και ο όρκος των ....Αθέων....Τώρα πια εμφανίζονται καί οι Άθεοι» (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 6.08.2018, σελ. 10).
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μάλιστα την παρελθούσα Κυριακή στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην παρέλαση των Gays!
Συγχαίρουμε ολοκαρδίως το προμνηονευθέντας Σεβ. εν Χριστώ Αδελφούς κ.κ. Σεραφείμ καί Παντελεήμονα δια την γενναιότητά τους!
Συγχαίρουμε επίσης και τους άλλους Αδελφούς μας Ιεράρχες, οι οποίοι κατά καιρούς υψώνουν τη φωνή τους και διαμαρτύρονται!
Δυστυχώς όμως η διαμαρτυρία τους, η διαμαρτυρία μας, δεν αλλάζει το σκηνικό! Με τις μεμονωμένες φωνές κάποιων εξ ημών ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ!
Εάν δεν εξεγερθεί η Ιερά Σύνοδος, ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΨΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ, εάν δεν ακουσθεί η Φωνή της Εκκλησίας, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει!
Πλην όμως οι Συνοδικοί Πατέρες, δυστυχώς, «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου», όπως λέγει η παροιμία!
Έτσι, λοιπόν, στο μεγάλο πανηγύρι των Gays του Σαββάτου (09.06.20018) στην Αθήνα, όπου και η Βουλή των Ελλήνων, δυστυχώς, φόρεσε τα γιορτινά της, (γιατί άραγε; μήπως για να φανερώσει την αληθινή της ταυτότητά;) η Ιερά Σύνοδος ήταν και κουφή και μουγγή!
Οι Συνοδικοί Αδελφοί μας δεν είδαν τίποτε! Δεν άκουσαν τίποτε! Τι κι' αν οι Gays, στο τρελλό πανηγύρι τους, τα έβαλαν και με το Θεό και με τους Αγίους μας; Τι κι' αν στα γεννητικά τους όργανα εκρέμασαν εικόνες Αγίων; Οι Συνοδικοί Πατέρες δεν «πήραν χαμπάρι!» ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ!
Περιμέναμε έστω και «κατόπιν εορτής» νά διαβάσουμε κάποια Συνοδική Ανακοίνωση! Μάταια όμως! Γι' αυτό κι εμείς σήμερα, πλημμυρισμένοι από αγανάκτηση, σας παρουσιάζουμε μια ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ φωτογραφία! Δείτε την! Φιλοσοφείστε την!
Όταν εμείς εγράψαμε το γνωστό «φτύστε τους» οι ΛΟΑΤ μας οδήγησαν στο Δικαστήριο! Καθήσαμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου! Τώρα, που οι ταλαίπωροι αυτοί άνθρωποι χλευάζουν τα ιερά και τα όσια της ψυχής μας και της φυλής μας, ΟΥΔΕΙΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ!
Ούτε η Ιερά Σύνοδος, ούτε ο Υπουργός της κατά συγκατάβασιν .....Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, ούτε αυτή αύτη η Δικαιοσύνη, ούτε η Αστυνομία ενωχλήθησαν!!! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟΙ! Ναί, ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟΙ, ΣΙΩΠΗΛΟΙ και ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ!
Ιδού το αίσχος!
aisxos
Στην απόγνωση της ψυχής μας παρηγοριά έδωσε η διαμαρτυρία των πιστών χριστιανών της γειτονιάς μας!
Δηλ. τα Πατριαρχεία της Βουλγαρίας και της Γεωργίας, καθώς επ΄σιης καί οι της Μολδαβίας, ετόλμησαν αυτό, που εμείς οι «καλοί» οι «εκφραστές της αγάπης», οι «αγαπούληδες του Θεού» Αρχιερείς δεν είχαμε το θάρρος να πράξουμε!
Από τα χέρια μας, λοιπόν, κάποιοι άλλοι παίρνουν τη σκυτάλη για την υπεράσπιση της αγίας Ορθοδοξίας μας! Μπράβο τους!
Του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου