Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ιβάνοφ, βάζει μπουρλώτο στην συμφωνία

Ιβάνοφ: «Εκλέχθηκα από το λαό βάσει εκλογικού προγράμματος, δεν υπογράφω!»
Ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ, αρνήθηκε επίσημα να υπογράψει το διάταγμα για τη δημοσίευση του νόμου στην επικύρωση της τελικής συμφωνίας,
η οποία υπεγράφη από τους εκπροσώπους της Αθήνας και των Σκοπίων για το νέο όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, γιατί όπως είπε, η συμφωνία δεν έχει συνταγματική βάση και δεν έχει επικυρωθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα, σημειώνει το δημοσίευμα της σερβικής ‘Politika’.
Σύμφωνα με τον Ιβάνοφ, οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει,  είναι διότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.
«Ένας από τους πυλώνες της πολιτικής μου στο πρόγραμμα των εκλογών του 2014 (που εξελέγην) είναι ότι δεν αποδέχομαι την τροποποίηση  του Συντάγματος για αλλαγή του ονόματος της χώρας. 
Δεν δέχομαι ιδέες ή προτάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη ‘μακεδονική εθνότητα’,  την ιδιαιτερότητα του ‘μακεδονικού’ λαού, τη ‘μακεδονική’ γλώσσα και το ‘μακεδονικό’ μοντέλο συνύπαρξης», ανέφερε ο Ιβάνοφ.
Υπενθύμισε ότι 534.910 πολίτες ψήφισαν για το εκλογικό του πρόγραμμα και εξελέξη πρόεδρος της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’.
Σύμφωνα με τον Ιβάνοφ, η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων ‘δεν έχουν συνταγματική βάση και δεν έχουν επικυρωθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα».
«Σύμφωνα με το άρθρο 118 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο διεθνείς συνθήκες που κυρώθηκαν σύμφωνα με το Σύνταγμα,  αποτελούν μέρος της εσωτερικής έννομης τάξης», δήλωσε ο Ιβάνοφ.
 
Ο Ιβάνοφ προειδοποίηησε ότι η υπογραμμένη συμφωνία φέρνει τη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε θέση υποταγής και εξάρτησης από ένα άλλο κράτος, δηλαδή τη Δημοκρατία της Ελλάδας, γράφει το σερβικό δημοσίευμα.
 
(Στοιχεία από politika.rs)
--