Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Τ.Φρίνταν: «Ερχεται πόλεμος στα Βαλκάνια» - Ιδού γιατί ΗΠΑ και Γερμανία επέβαλαν την εκχώρηση της Μακεδονίας

Τ.Φρίνταν: «Ερχεται πόλεμος στα Βαλκάνια» - Ιδού γιατί ΗΠΑ και Γερμανία επέβαλαν την εκχώρηση της Μακεδονίας
Ο γνωστός Αμερικανός καθηγητής, Τζορτζ Φρίντμαν, πρώην επικεφαλής του Stratfor, (που πολλοί χαρακτηρίζουν ως think tank της CIA) και πλέον πρόεδρος του ιδρύματος Geopolitical Futures, λίγο μετά την υπογραφή Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, για την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια που υποτίθεται ότι «σταθεροποιεί» τα Βαλκάνια λέει ότι το μέλλον των Βαλκανίων και ειδικά των δυτικών Βαλκανίων, 
δεν είναι ελπιδοφόρο και ότι είναι απλά «Θέμα χρόνου ο πόλεμος στην περιοχή αυτή».
Ισχυρίζεται ότι  οι Σέρβοι έχουν την υποστήριξη των Ρώσων σε κάθε βήμα που θα κάνουν, ενώ οι Αλβανοί υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, του Κροάτες και τους Γερμανούς. 
«Τα Βαλκάνια δεν είναι η μόνη περιοχή στον κόσμο που συμβαίνουν αυτά, αλλά δεν υπάρχει άλλη περιοχή στον κόσμο που είναι τόσο σημαντική, για τόσες πολλές μεγάλες δυνάμεις. 
Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη, γιατί υπάρχουν πάντα εκτιμήσεις, ότι η περιοχή βρίσκεται συχνά στα όρια του πολέμου. Συχνά οι εκτιμήσεις  αποδεικνύονται λανθασμένες. Γιατί διατυπώνονται; Για να θέσουν τις δυνάμεις σε ετοιμότητα, ώστε να είναι σε εγρήγορση όταν γίνουν πραγματικότητα. 
Είναι απλώς θέμα χρόνου να γίνει πόλεμος στα Βαλκάνια. Και αυτή είναι μια περιοχή που περιμένει τον πόλεμο, ο οποίος έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί», λέει ο Φρίντμαν.
Ορισμένες φορές οι πόλεμοι μεταξύ των χωρών, παρασύρουν και άλλες χώρες, εμπλέκουν και τις μεγάλες δυνάμεις. Ορισμένες φορές όταν οι μεγάλες δυνάμεις ανταγωνίζονται μεταξύ τους παρασύρουν και άλλες δυνάμεις και τις βαλκανικές χώρες», είπε χαρακτηριστικά.
Εδώ υπάρχει και η απάντηση στο γιατί οι ΗΠΑ, αλλά και η Γερμανία έκαναν τα πάντα για να υπάρξει η επαίσχυντη υπογραφή Τσίπρα-Κοτζιά, εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια: Θέλουν τα Σκόπια εντός του ΝΑΤΟ για να μπορέσουν να αναχαιτίσουν τον σερβικό παράγοντα και να ενισχύσουν το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο στην επερχόμενη σύγκρουση. 
Και βέβαια, μέσα σε όλα, ποντάρουν στην δημιουργία της Μεγάλης Μακεδονίας. Την είδαμε στον χάρτη της κρατικής γερμανικής DW:




http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/695199_tfrintan-erhetai-polemos-sta-valkania-idoy-ipa-kai-germania