Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

YΠΟΤΕΛΕΙA: Η Κρήτη εκτός από αμερικάνικη βάση έγινε και πεδίο βολής των Ισραηλινών

Σαουδαραβικά στρατιωτικά μεταγωγικά προσγειώνονται στη Σούδα. / Πεδίο βολής ισραηλινών μαχητικών τα Νότια ύδατα της Κρήτης. 3ήμερη κοινή άσκηση ισραηλινών και ελληνικών μαχητικών με πραγματικά πυρά στα ΝΑ της Κρήτης.
 Τι γίνεται στη Σούδα; ως και μεταγωγικά της Σ Αραβίας προσγειώνονται…
Τριήμερη στρατιωτική άσκηση  της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ που επικεντρώνεται στην τακτική υπεροχής του αέρα στην Ανατολική Μεσόγειο.  Οι πιλότοι των F-35Ι της IAF  έχουν την ευκαιρία να εκτοξεύσουν πυραύλους για πρώτη φορά ΝΑ της Κρήτης στην Ελλάδα. Τα ισραηλινά KC-707 με 275 s / n και GIANT01 c / s στα ΝΑ της Κρήτης για τον ανεφοδιασμό των συμμετεχόντων ισραηλινών μαχητικών κι ελληνικών F-16. Κατά τη διάρκεια των 3 ημερών  άσκησης, δεκάδες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ  των f-15, f-16 και f-35 πιλότοι θα ανανεώσουν τις ικανότητές τους και θα στοχεύσουν με πυραύλους αέρος συμπεριλαμβανομένων  AIM-120 και Rafael Python-5 στόχους drones πάνω από τη Α Μεσόγειο .Η άσκηση ξεκίνησε στις 18 Ιούνη στις 0700GMT και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιούνη. Σχετικές προειδοποιήσεις Κυπριακής NOTAM και NAV για Τρίτη 19 Ιούνη.
Το ekriti.gr αναφέρει ότι με την συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D Block 52+  της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία επιχειρούν από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί μια τριήμερη άσκηση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και νότια της Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ελληνικά μαχητικά των Μοιρών 343Μ και 340Μ από τα Χανιά, εκτέλεσαν ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού από τα ισραηλινά αεροσκάφη KC-707 που πετούσαν στην περιοχή.
Η τριήμερη άσκηση της Ισραηλινής Αεροπορίας προβλέπει μεταξύ άλλων την εκτέλεση βολών με πραγματικά πυρά από τα μαχητικά αεροσκάφη F-15 και F-16, αλλά και τα υπερσύγχρονα F-35I που πρόσφατα εντάχθηκαν σε υπηρεσία στο Ισραήλ..
Xθες απογειώθηκε από τη Σούδα μεταγωγικό στρατιωτικό αεροσκάφος της Σαουδικής Αραβίας τύπου C 130 Hercules…..
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΟΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΤΣΑΧΑΛ ΦΑΝΤΑΡΟΙ 
Στις 11.6.18 κι πάλι το ekriti.gr αποκάλυπτε ότι 40 ισραηλινά αεροπλάνα συμμετείχαν σε εναέρια άσκηση στους ουρανούς της Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιώντας επιχειρήσεις και αποστολές μεγάλου βεληνεκούς σε άγνωστο έδαφος, δήλωσε ο στρατός τη Δευτέρα.
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε την άσκηση μεγάλης κλίμακας την περασμένη Κυριακή, σκοπός της οποίας ήταν η προσομοίωση πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής εκστρατείας βομβαρδισμού ενάντια σε στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το άρθρο.
Στο πλαίσιο της άσκησης, 40 αεροπλάνα μαχητών, αεροπλάνα ανεφοδιασμού και αεροσκάφη μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, δήλωσε ο στρατός. « Κατά την άσκηση, ταξιδέψαμε μακριά σε άγνωστο έδαφος για να κάνουμε μια άκαμπτη και ακριβή αποστολή, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες », δήλωσε ο διοικητής της 105ης Αεροπορικής Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας, που εκτελεί πτήσεις F-16. Αυτή η ικανότητα που έχουμε, να πάρουμε όλα τα οχήματά μας και να ταξιδέψουμε πολύ για να κάνουμε αποστολές και στη συνέχεια να επιστρέψουμε, είναι κάτι που εμείς … είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεται », είπε.
Ο Ισραηλινός στρατός είπε ότι μια κεντρική πτυχή της άσκησης ήταν να δοκιμάσει την ικανότητα της αεροπορικής δύναμης να λειτουργεί σε πολλαπλά μέτωπα ταυτόχρονα. Συνολικά, εκατοντάδες μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, αεροπλάνα μεταφοράς και άλλα αεροσκάφη συμμετείχαν στην πολυήμερη άσκηση, η οποία περιελάμβανε και νυχτερινές αποστολές.
 
Τριμερής ΥΠΑΜ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ 
Παράλληλα σύμφωνα με το alphanews.live την Παρασκευή πραγματοποιείται στη Λευκωσία η Τριμερής συνάντηση των Υπουργών Άμυνας, Κύπρου Ελλάδας Ισραήλ. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Άμυνας Κύπρου ο Σάββας Αγγελίδης πρόκειται για τη Β΄ Τριμερή Συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας των τριών χωρών. Ο κ. Αγγελίδης είπε πως μαζί με τους ομολόγους του από την Ελλάδα και το Ισραήλ, Πάνο Καμμένο και  Άβιγκντορ Λίμπερμαν, θα συζητήσουν «για την περιφερειακή ασφάλεια αλλά και πιθανούς τομείς συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών, και περαιτέρω αναβάθμιση της στρατιωτικής μας συνεργασίας που ήδη υπάρχει, με την πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων, αλλά και διεύρυνση της συνεργασίας σε θέματα κυβερνο-άμυνας και στους τομείς έρευνας και διάσωσης».
dimpenews.com