Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Απάντηση Μπουτάρη στην Παμποντιακή Ομοσπονδία: Δηλώσεις μου αλλοιώθηκαν επίτηδες από ακροδεξιούς

Την έκπληξή του, για την ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Η Ομοσπονδία, την περασμένη εβδομάδα, σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις» του δημάρχου Θεσσαλονίκης, για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
«Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Γιατί δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεται. Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν την Γενοκτονία ή τους Πόντιους. Εκτός κι αν αναφέρονται σε δηλώσεις μου οι οποίες επίτηδες παραποιήθηκαν και αλλοιώθηκε το νόημά τους, από τους γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους που με συκοφαντούν συστηματικά και διαδίδουν ψέματα», είπε ο κ. Μπουτάρης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Στην ανακοίνωση, η Παμποντιακή Ομοσπονδία ανέφερε ότι τέτοιες τοποθετήσεις θα απαντηθούν από την ελληνική δικαιοσύνη. «Η Δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει – όπως και όλος ο κόσμος – τις παραποιημένες δηλώσεις μου κατ’ αντιδιαστολή προς τις πραγματικές δηλώσεις μου. Η επίθεση εναντίον μου επανέφερε στη δημοσιότητα την παλιότερη συνέντευξή μου στο σύνολό της – και όχι μόνο μια απομονωμένη φράση – και ο καθένας μπορεί να την δει ολόκληρη και να κρίνει», σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ακόμη ανέφερε ότι η ανακοίνωση του προκάλεσε έκπληξη και διότι «οι ποντιακές Ομοσπονδίες γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειές μου για την ενότητα του ποντιακού κινήματος και για την ανάδειξη της ποντιακής κληρονομιάς» και τόνισε ότι από τη στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος το 2011 πρότεινε και εργάστηκε ώστε οι ποντιακές οργανώσεις να βρεθούν μαζί, ενώ συμπλήρωσε πως στη διάρκεια της διοίκησης του εντάχθηκε στο τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης του δήμου η εκμάθηση ποντιακής διαλέκτου.
«Η ανακοίνωση αυτή μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Διότι ήρθε περίπου 10 μέρες μετά την κοινή ανακοίνωση των τριών ποντιακών Ομοσπονδιών που καταδίκαζε την επίθεση εναντίον μου και διαχώριζε τη θέση του ποντιακού κινήματος από τα ακραία στοιχεία που μου επιτέθηκαν. Οπότε, δεν αντιλαμβάνονται τι έρχεται να εξυπηρετήσει και ποιος ο σκοπός της», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Πηγή: Απάντηση Μπουτάρη στην Παμποντιακή Ομοσπονδία: Δηλώσεις μου αλλοιώθηκαν επίτηδες από ακροδεξιούς | iefimerida.gr