Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Πρέπει με κάθε τρόπο να δικαιολογηθούν οι βομβαρδισμοί

Ισραηλινά μίντια: η Συρία σχεδίαζε να δολοφονήσει το Netanyahou. Εξαρθρώθηκε πυρήνας.
Όλα τα μεγάλα ισραηλινά μέσα παίζουν ψηλά το θέμα απόπειρας δολοφονίας Νετανιάχου από Συρία. Σύμφωνα με αυτά οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών ανακοίνωσαν την Τρίτη ανακάλυψαν και εξάρθρωσαν αυτές τις τελευταίες εβδομάδες έναν τρομοκρατικό που καθοδηγούνταν από τη Συρία και ήταν δραστήριος μέσα στο εβραϊκό κράτος που προέβλεπε κυρίως να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό Benyamin Netanyahou.
 Ένας σύριος που διέθετε ισραηλινή ταυτότητα  και κατοικούσε στο στρατόπεδο προσφύγωνle Shu’fat,  που βρίσκεται στην Α Ιερουσαλήμ, ήταν αυτός που διεύθυνε τις επιχειρήσεις.. Την ανακοίνωση έκανε η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ η Shin Bet.
Ο Muhammad Jamal Rashdah, αυτός ο τ. φυλακισμένος κατηγορηθείς  για τρομοκρατία γεννηθείς το 1988 είχε σκοπό να δολοφονήσει πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους Ισραηλίτες όπως το Netanyahou  ή ακόμη και το δήμαρχο της πόλης της Ιερουσαλήμ τον  Nir Barkat. Για να οδηγήσει την επιχείρησή του , ο πυρήνας λογάριαζε ομοίως στη διείσδυση στο εσωτερικό του εβραϊκού κράτους ενός τρομοκράτη Ιορδανού .
« Ένας πυρήνας τρομοκρατικός διευθυνόμενος από τη Συρία σκόπευε να επιτεθεί σε πολλούς στόχους  των οποίων ήμουν μέρος », δήλωσε ο Nir Barkat.
« Οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας μας/Shin Bet είναι μέρος των καλύτερων του κόσμου. Κατά τη διάρκεια όλων των εξελίξεων ενημερωνόμουν γι αυτές  και ήξερα ότι από τη στιγμή που είχαν εμπλακεί οι πληροφορίες και η αστυνομία , θα μπορούσα να κοιμηθώ ασφαλής και ήσυχος  « , δήλωσε ο δήμαρχος της  Ιερουσαλήμ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες,  ο 30χρονος Muhammad Jamal Rashdah σχεδίαζε επίσης να επιτεθεί σε αμερικανικά κυβερνητικά κτίρια και Καναδούς αντιπροσώπους που ζουν στην Ιερουσαλήμ.Στόχευε στην πραγματοποίηση επιθέσεων κατά μιας καναδέζικης αντιπροσωπείας που εδρεύει στην Ιερουσαλήμ και εκπαιδεύει τις δυνάμεις της Πλασιτινιακής Αρχής  στη Δ Όχθη όπως και σε κτίρια που ανήκουν στο Αμερικάνικο Προξενείο. Ο Rashdah όπως ισχυρίζονται πάντα οι ισραηλινές υπηρεσίες πραγματοποίησε προκαταρκτικά βήματα για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τους στόχους στους οποίους σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επιθέσεις.
Κατά τις επιχειρήσεις των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών συνελήφθησαν και άλλοι ύποπτοι , επιτρέποντας την ματαίωση των σχεδίων των τρομοκρατών αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα. Κατά τις ανακρίσεις τους αυτοί οι τελευταίοι εμπιστεύθηκαν στους ανακριτές  τις πληροφορίες που διέθεταν διοχετεύοντας νέες.
Απαγγέλθηκαν κατηγορητήρια κατά των εμπλεκομένων την Κυριακή 27 Μάη διευκρίνιζε ο στρατός.
 
Το σίγουρο είναι το Ισραήλ επιχειρεί με τέτοιου είδους  »αποκαλύψεις » να νομιμοποιήσει περαιτέρω επιθετικές του ενέργειες κατά της Συρίας…
dimpenews.com