Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Τι ζητά ο Κωσταράκος από τους Αρχηγούς! Επιστολή με την οποία “επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος”

Με επιστολή του προς το Στρατιωτικό Γραφείο του ΥΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων,
ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και απερχόμενος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, ζητά εξηγήσεις για την απόσυρση του προσωπικού που τον συνόδευε στις Βρυξέλλες όλο το διάστημα της παρουσίας του εκεί! Υπενθυμίζουμε ότι ο Μ. Κωσταράκος αποχωρεί από τις Βρυξέλλες το φθινόπωρο.
Το ύφος της επιστολής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από έντονο έως επιθετικό! Ο κ. Κωσταράκος ζητά εξηγήσεις για την απόσυρση του προσωπικού που είχε γύρω του, από τώρα. Η απάντηση είναι προφανώς για λόγους οικονομίας. Η σύνθεση της αποστολής που συνόδευσε τον κ.Κωσταράκο στις Βρυξέλλες κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό. Ωστόσο οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κάνουν λόγο για αποστολή 21 στελεχών, με το κόστος να επιβαρύνει την χώρα. Συνεπώς η δικαιολογία της εξοικονόμησης χρημάτων είναι λογική.
Ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ θέτει ζήτημα για την ασφάλειά του και μάλιστα θέτει επί της ουσίας ενώπιον των ευθυνών τους, όσους αποφάσισαν να αποσύρουν το στρατιωτικό προσωπικό ασφαλείας, δηλαδή τον Α/ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων! Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή αναφέρει ότι “επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του”.
Η ένταση με την οποία ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ θέτει το ζήτημα προκαλεί εντύπωση. Κι αυτό γιατί είναι κοινά αποδεκτό, ότι ο κ.Κωσταράκος από τις ελληνικές ΕΔ πήρε τα πάντα απλόχερα. Η επιλογή του από τον Πάνο Μπεγλίτη για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ κατ΄ ευθείαν από το Γ΄ ΣΣ ήταν έκπληξη πρώτου μεγέθους. Τον διατήρησαν στη θέση του οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βανιζέλου αλλά και Τσίπρα-Καμμένου. Και τα δύο κυβερνητικά σχήματα τον προστάτευσαν με κάθε τρόπο στην όποια κριτική του άσκησαν ελάχιστα είναι η αλήθεια, ΜΜΕ και δημοσιογράφοι. Ούτε καν στα ερωτήματα για το κόστος της αποστολής στις Βρυξέλλες δεν δόθηκαν ποτέ απαντήσεις με την επίκληση του “απόρρητου”. Συνεπώς να δημιουργείται θέμα επειδή η αποστολή επιστρέφει τον Ιούνιο κι όχι τον Σεπτέμβριο είναι μάλλον ανεξήγητο. Σ΄ ότι αφορά στο θέμα ασφαλείας δεν νομίζουμε ότι είναι υπαρκτό. Η ΕΕ στρατιωτικά, επί της ουσίας δεν υπάρχει ακόμη. Συνεπώς δεν έχει ενοχλήσει κανέναν για να έχει εχθρούς που μπορεί να εκφράσουν την οργή τους στο πρόσωπο του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Η ασφάλεια που του παρέχει η αστυνομία του Βελγίου, λογικά είναι επαρκέστατη.