Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Yars: Οι ρωσικοί διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι «που δεν αναχαιτίζονται»

 
Η Ρωσία στέλνει «μήνυμα» προς την Δύση με τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους επόμενης γενιάς «Yars»,
 καθώς σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων Αξιωματικών των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι πύραυλοι όχι μόνο δεν μπορούν να «αναχαιτιστούν» από τον εχθρό, αλλά υπολογίζονται σε μεγάλο αριθμό.
Μετά την «επίδειξη δύναμης» των νέων πυρηνικών όπλων της Μόσχας στην Ουάσινγκτον, η Ρωσία προχωρά ακόμα ένα βήμα παραπέρα, με την ανακοίνωση ετοιμότητας περισσότερων από εκατό διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων επόμενης γενιάς τύπου Yars.
Ο Διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας, είπε χαρακτηριστικά πως οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι διαθέτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενσωματώνοντας προηγμένα κατασκευαστικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναχαιτιστούν από τον εχθρό.
Στη συνέχεια, ο ίδιος τόνισε ότι οι πύραυλοι Yars είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί σε συνθήκες και από πλατφόρμες εκτόξευσης, που τα πυραυλικά συστήματα Topol δεν μπορούν, κάτι που δείχνει και το ποσο βελτιωμένα είναι τα συστήματα Yars ως προς την χρήση τους.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα ποιοτικά στοιχεία που καθιστούν τους πυραύλους αυτούς τρομακτικά καταστροφικούς, αλλά επίσης και τα ποσοτικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα, καθώς σύμφωνα με τους Ρώσους Αξιωματικούς, περισσότεροι από 150 διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Yars βρίσκονται σε λειτουργία στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι ο συνολικός αριθμός τους δεν αυξάνεται, διότι οι πύραυλοι Yars αναμένεται να αντικαταστήσουν τα πυραυλικά συστήματα Topol, καθώς τα τελευταία είναι κοντά στο να εξαντλήσουν τη «διάρκεια ζωής τους», ενώ σταδιακά η Ρωσία προχωρά στην απόσυρση τα τελευταία εναπομείναντα πυραυλικά συστήματα τέτοιου είδους, που χρονολογούνται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.
Με πληροφορίες από: TASS / tass
https://www.onalert.gr/eksoplismoi/yars-oi-rosikoi-diipeirotikoi-vallistikoi-pyrayloi-poy-den-anachaitizontai/370175/?utm_source=newsit.gr&utm_medium=Referral&utm_campaign=top5box