Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕ 288,310 websites ΣΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ.Είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια λογοκρισίας.

 
Η Τουρκία μπλόκαρε 288.310 websites/ιστότοπους σε 14 χρόνια αναφέρει η έκθεση….
Οι τουρκικές αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση σε συνολικά 288.310 ιστότοπους μεταξύ του 2006 και του Οκτωβρίου του 2019, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Ένωση Ελευθερίας της Έκφρασης (İFÖD), ανέφερε τη Δευτέρα στο δικτυακό τόπο του Diken.
Η έκθεση προετοιμάστηκε ενόψει της Παγκόσμιας Περιοδικής Επανεξέτασης (UPR) της Τουρκίας τον Ιανουάριο του 2020, ενός μηχανισμού των Ηνωμένων Εθνών που καθιερώθηκε για την περιοδική εξέταση των επιδόσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του σε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι τουρκικές αρχές λογόκριναν 36.702 ιστότοπους μόνο τους πρώτους δέκα μήνες του τρέχοντος έτους.
Η Ένωση ανέφερε ότι έχει εντοπίσει 7.334 αποφάσεις αποκλεισμού βάσει διεύθυνσης URL που έχουν εκδοθεί από τα δικαστήρια υπό τη θέσπιση νόμου για την προστασία των προσωπικών δικαιωμάτων.
« Τα περισσότερα από αυτά τα λογοκριμένα άρθρα περιελάμβαναν επικρίσεις που απευθύνονταν σε πολιτικούς ηγέτες, στην κυβέρνηση ή σε κυβερνητικές υπηρεσίες », ανέφερε η έκθεση. « Ενώ τα άρθρα αυτά παρεμποδίστηκαν λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων του ατόμου, δεν επιδιώχθηκε ποινική δίωξη εναντίον τους, η οποία οδήγησε σε απεριόριστη λογοκρισία ».
Η έκθεση σημείωσε επίσης ότι με αιτήματα της Τουρκίας το Twitter αφαιρεί περιεχόμενο ή αποκλείει λογαριασμούς. Η Τουρκία εισήγαγε 5.099 παρόμοιες απαιτήσεις μεταξύ 2012 και 2018, α΄ στον κόσμο στον τομέα αυτό, ακολουθούμενη από τη Ρωσία με 385 αιτήματα.Απύθμενη λογοκρισία, καταστολή της ελευθερίας τύπου κι έκφρασης χωρίς τέλος…
dimpenews.com