Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Tα πανεπιστήμια του Βελγίου θα βγάζουν ιμάμηδες..Eκπαιδευτική μεταρρύθμιση εγχώριας παραγωγής ιμάμηδων στο Βέλγιο.

 
Eκτός της εκπαίδευσης στα ολλανδικά και στην αραβική ξεκινώντας από Φλεβάρη στο Πανεπιστήμιο KULeuven,οι γαλλόφωνοι που θα επιθυμούσαν να γίνουν ιμάμηδες θα μπορ΄σεουν να παρακολουθήσουν ένα cursus από το Σεπτέμβρη στο Καθολικό Πανεπιστήμιο UCLouvain. Επ΄ευκαιρία θα δημιουργηθούν 2 πιστοποιητικά ανωτέρας διδασκαλίας….
Σύμφωνα με τη Le Soir, το α΄πιστοποιητικό «Islam και ζούμε μαζί», θα παρουσιάσει 12 cours καλύπτοντας μαθήματα-ύλη που αγγίζει τη γεωπολιτική, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους θρησκευτικούς λόγους στο internet. «Θρησκείες και κοινωνίες» είναι το όνομα του β πιστοποιητικού που περιλαμβάνει 11 μαθήματα/ύλη που θ΄αγγίζουν περισσότερο τις ανθρωπιστικές επιστήμες μέσω κυρίως παραδόσεις κοινωνικής ψυχολογίας , θρησκευτικής ιστορίας της Ευρώπης και πολιτική αγωγή. Η Académie de recherche et d’enseignement supérieur (Ares), που εγκρίνει όλα τα πανεπιστημιακά προγράμματα κατάρτισης στο γαλλόφωνο Βέλγιο,ήδη επικύρωσε αυτά τα 2 πιστοποιητικά το Μάη του 2019.
Οι 2 τομείς θα φέρουν ο καθένας συνολικά 20 πιστωτικές διδακτικές μονάδες 20 ετησίως.Η θεολογική κατάρτιση θα γίνεται στην Académie de formation et de recherches en études islamiques (Afor) δημιουργημένη από το Εκτελεστικό των Μουσουλμάνων (Exécutif des musulmans) (EMB). Η διδασκαλία στο Afor μπορεί να επιτελεστεί παράλληλα με εκείνα που είναι διαθέσιμα σε πανεπιστήμια KUL και UCL για τουλάχιστον 4 έτη (και όχι 6 όπως ανακοινώθηκε από τον φλαμανδικό τύπο).
Ο Πρόεδρος της Afor ο Salah Echallaoui δήλωσε ικανοποιημένος που βλέπει να τελεσφορεί αυτή η υπόθεση που άρχισε το 2016 : «αυτό εγγράφεται στην θέλησή μας να εφαρμόσουμε ένα islam του Βελγίου. Η επιθυμία μας είναι να μην γίνει κλήση ιμάμηδων από εξωτερικό. Κι αν ακόμη οφείλουμε να το κάνουμε στο μέλλον, θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε μια ισοτιμία διπλωμάτων όπως μια συμπληρωματική εκπαίδευση.»
«Αυτό είναι κάπως σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα »,αναφωνεί χαρούμενος ο ιμάμης Franck Hensch. Σε συνέντευξή του στην L’Avenir, o imam από το Βερβιέ διηγείται: «είδα πολλούς νέους ενδιαφερόμενους για το cursus αλλά φοβούνταν […] ότι έχουν ένα πτυχίο που δεν θα είναι αναγνωρισμένο από Βέλγιο.Εδώ η πανεπιστημιακή πλευρά του cursus είναι τόσο πιο σημαντική που απαντά σε όλες τις απαιτήσεις των πανεπιστημίων μας».Ο αξιωματούχος μουσουλμάνος βλέπει τη συνεργασία του EMB με την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως ένα «πολύ καλό νέο» και μια «μορφή αναγνώρισης της μουσουλμανικής κοινότητας του σήμερα». sudinfo 27/12/19
Το Βέλγιο έχει το δόγμα της ”ανοχής” δηλ. του ουδετερόθρησκου με την έννοια όχι του αποκλεισμού όλων των θρησκειών αλλά της ένταξης όλων των θρησκειών.Το ισλάμ είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το Βέλγικο Σύνταγμα μεταξύ των 5 αναγνωρισμένων θρησκειών από το 1974 από εδώ απορρέουν προνόμια και γι αυτό όπως η διδασκαλία του στα σχολεία η ανέγερση τζαμιών η χρηματοδότηση ιμάμηδων κλπ
Το Βέλγιο καρδιά της ΕΕ επιχειρεί να μας πείσει με αυτή την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση εγχώριας παραγωγής ιμάμηδων ότι θέλει να δημιουργήσει ένα ισλάμ του Βελγίου όπως προαναφέρεται με την έννοια του πιο ελεγχόμενου. Είναι στη λογική του σοφιστικέ ισλάμ που επιχείρησε για χρόνια η Γαλλία κι απέτυχε παταγωδώς αφού φτάσαμε στα γεγονότα του Charlie hebdo στο Stade de France κλπ.
Επίσης το Βέλγιο είναι η α΄χώρα της Ευρώπης αναλογικά με πληθυσμό της σ’ εξαγωγή τζιχαντιστών σε Συρία, Ιράκ πόσο τελικά το ωφέλησε η πολιτική της ”tolerance” στο να γίνει η πίσω βάση της διεθνούς ισλαμιστικής τρομοκρατίας γιατί σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το νέο σχέδιο αυτό.
Tα χτυπήματα σε μετρό Βρυξελλών, σε Ζaventem από καμικάζι τα χτυπήματα στο Παρίσι που έγιναν από καμικάζι των Βρυξελλών του δήμου saint jean molenbeek η ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων σε διαμέρισμα της πρωτεύουσας της ΕΕ από το χτύπημα στο τρένο στη Μαδρίτη και πολλά ακόμη αποδεικνύουν πως η στρατηγική της απέτυχε παταγωδώς αντί να την ανασκευάσει την επεκτείνει..με δοκιμασμένες στην αποτυχία συνταγές.
dimpenews.com