Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Μιχάλης Κωσταράκος: Η «κυβέρνηση» της Τρίπολης πρέπει να πληρώσει για τη συμφωνία με την Τουρκία

 
Ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο facebook, προτείνει τη δυναμική παρέμβαση της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς και στα συμμαχικά κράτη ώστε να καταδειχτεί το λάθος της κυβέρνησης της Λιβύης
“Η «κυβέρνηση» της Τρίπολης πρέπει να πληρώσει”για τη συμφωνία με την Τουρκία, αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Μιχάλης Κωσταράκος.

Ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο facebook, προτείνει τη δυναμική παρέμβαση της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς και στα συμμαχικά κράτη ώστε να καταδειχτεί το λάθος της κυβέρνησης της Λιβύης από τη μία και από την άλλη να πληρώσει το τίμημα αυτής της πράξης της επικαλούμενος την φράση, 'There is no free lunch'”.


 
Ο κ. Κωσταράκος τον Ιούλιο του 2013 είχε προσκαλέσει τον τότε αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, υποστράτηγο Salem Masoud Ahmed Al-Gnaidy να επισκεφτεί την χώρα μας προκειμένου να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης των Λίβυων αξιωματικών στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ). Στις 24 Ιουλίου της χρονιάς εκείνης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε υποδεχθεί τον Λίβυο αρχηγό στο Επιτελείο με σκοπό την συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με την φωτογραφία της συνάντησης εκείνης να συνοδεύει την σημερινή ανάρτησή του, η οποία έχει ως εξής:

“Η ¨κυβέρνηση¨ της Τρίπολης και ο ¨Πρωθυπουργός¨ Σάρραζ υπάρχουν επειδή στηρίζονται από τον ΟΗΕ, την ΕΕ και κάποιες Ευρωπαϊκές και ΝΑΤΟικές χώρες. Αυτοί είναι που την κρατούν ζωντανή , γιατί δυστυχώς στο εσωτερικό της την στηρίζουν μόνο οι ντόπιοι Ισλαμιστές. Με δυναμική μας παρέμβαση στους Διεθνείς οργανισμούς και τα συμμαχικά κράτη να δώσουμε στη Τρίπολη να καταλάβει ότι έκανε λάθος και δυστυχώς γι αυτή, πρέπει να πληρώσει το αντίτιμο αυτής της ενέργειάς της που έβλαψε τη διεθνή κοινότητα. Γιατί οπως λένε στη διεθνή κοινότητα 'There is no free lunch'”.