Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Το αλαζονικό επιτελείο του Ισραήλ νομίζει οτι ορίζει την έναρξη και την λήξη ενός πολεμικού εγχειρήματος

 
 
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ δεν αποκλείει έναν «περιορισμένο πόλεμο» με το Ιράν
Μία πολεμική σύγκρουση περιορισμένης έκτασης με το Ιράν δεν απέκλεισε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, επικαλούμενος τις δραστηριότητες και τις «φιλοδοξίες» της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο πεδίο της πυρηνικής ενέργειας.
  
Ο υποστράτηγος Αβίβ Κοχαβί, προειδοποίησε χθες Τετάρτη ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο αυτό, επισημαίνοντας ότι η Τεχεράνη προχωρά στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας, εμπλουτίζοντας ολοένα περισσότερο ουράνιο και χρησιμοποιώντας περισσότερες συσκευές φυγοκέντρισης.
Δοθείσης της έλλειψης αντίδρασης από τη Δύση υπάρχει κίνδυνος το Ιράν να είναι σύντομα σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, υποστήριξε, παρότι η Τεχεράνη αρνείται ότι το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας έχει στρατιωτικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Κοχαβί εξάλλου, το Ιράν συνεχίζει να ασκεί μια πολύ πιο επιθετική πολιτική στην περιοχή, ειδικά έναντι αραβικών χωρών του Κόλπου.
«Δεν υπάρχει καμία αντίδραση, καμία αντεπίθεση και καμία αποτροπή όσον αφορά τις ιρανικές ενέργειες», υποστήριξε.
Για τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου, η Τεχεράνη ασκεί επίσης ολοένα πιο επιθετική πολιτική έναντι του Ισραήλ.
«Αλλά αντιδρούμε και θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε», τόνισε.
Μπροστά στη μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, συνέχισε, «αντιλαμβανόμαστε ότι η πιθανότητα να υπάρξει αναμέτρηση περιορισμένης έκτασης -ή κάτι περισσότερο από αυτό- ανάμεσα σε εμάς και το Ιράν δεν μπορεί να αποκλειστεί».