Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Πολεμικό ναυτικό και λιμενικό βυθίζονται απο τις πολιτκές ηγεσίες για άλλη μια φορά!

 
Το Ναυτικό της Λιβύης κατέσχεσε τουρκικό πλοίο το οποίο είχε περάσει ανενόχλητο βόρεια από την Κρήτη!
Η ναυτική δύναμη του «Εθνικού Στρατού Λιβύης», ανέφερε πριν από λίγη ώρα ότι κατάσχεσε φορτηγό πλοίο που προερχόταν από την Τουρκία με πλήρωμα Τούρκους υπηκόους.
Η κατάσχεση του πλοίου έγινε από μονάδες του Ναυτικού της Λιβύης ανοικτά των ακτών της Derna και το πλοίο κατευθύνεται τώρα στο λιμάνι του Ras Al Hilal προκειμένου να γίνει έλεγχος του φορτίου του.

Το όνομα του πλοίου που κατασχέθηκε δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά στις 16 Δεκεμβρίου ένα άλλο  τουρκικό πλοίο το Osman  Prince «έκοβε» βόλτες 43 ν.μ. βόρεια από τα Χανιά εντελώς ανενόχλητο, με κατεύθυνση προς τη Μισράτα.
Φυσικά το ΠΝ δεν έκανε την οποιαδήποτε κίνηση για νηοψία καθώς αυτή θα ερμηνευόταν ως πρόκληση από την Τουρκία και οι εντολές είναι σαφείς:
Καμία κίνηση από το ΠΝ  ή το ΛΣ που μπορεί να δημιουργήσει έστω και υποψία εκνευρισμού στην Τουρκία.
Από την άλλη πλευρά βέβαια οι Λίβυοι δεν έχουν ελληνικές πολιτικές ηγεσίες για να τους καθοδηγούν και έτσι τήρησαν στο ακέραιο τις προειδοποιήσεις τους, ότι θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο τα τουρκικά πλοία να πλέουν παράνομα στα λιβυκά χωρικά ύδατα.



 https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/831093_naytiko-livyis-kateshese-fortigo-ploio-poy-proerhotan-apo