Σάββατο 6 Απριλίου 2019

« SEA SHIELD 19 » η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα με συμμετοχή ελληνικού πολεμικού πλοίου.. Στρέψαμε τα κανόνια μας κατά Ρωσίας

 
Πραγματοποιείται η « SEA SHIELD 19 » η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ στη Μάυρη Θάλασσα με συμμετοχή ελληνικού πολεμικού πλοίου.
Οι ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις οργανώνουν τη μεγαλύτερη πολυεθνική ναυτική άσκηση – SEA SHIELD 19 – στις 5-13 Απριλίου 2019, στα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας και στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.
14 στρατιωτικά πλοία της Ρουμανίας και έξι στρατιωτικά πλοία από τη Βουλγαρία, τον Καναδά, την Ελλάδα, τις Κάτω Χώρες και την Τουρκία, με τη συμμετοχή περίπου 2.200 στρατιωτών, που θα κάνουν κοινές πολεμικές ασκήσεις κατά των απειλών υποβρύχιων, επιφάνειας και εναέριας άμυνας, προσαρμοσμένες στα είδη απειλών που αναδύονται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Το σενάριο της άσκησης είναι πλασματικό και αποσκοπεί στον προγραμματισμό και τη διεξαγωγή επιχείρησης αντιμετώπισης κρίσεων (CRO), βάσει εντολής ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (UNSC), στο πλαίσιο ενός περιβάλλοντος ασφάλειας που χαρακτηρίζεται από συμμετρική και ασύμμετρη απειλή.
Η συμμαχική ναυτιλιακή διοίκηση του ΝΑΤΟ (MARCOM) όρισε τη Μόνιμη Ναυτιλιακή Ομάδα (SNMG-2), η οποία δραστηριοποιείται στη Μαύρη Θάλασσα από τις 28 Μαρτίου 2018, για να συμμετάσχει στην Άσκηση « Sea Shield 19 ». Το SNMG-2 αποτελείται από βουλγαρικά, καναδικά, ολλανδικά, ρουμανικά και τουρκικά πλοία. Επίσης, η Ελλάδα και η Βουλγαρία εκπροσωπούνται στην άσκηση από ένα πολεμικό πλοίο.
Τα ξένα στρατιωτικά πλοία πρόκειται να εισέλθουν στο λιμάνι της Κωνστάντζα το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 (ημερομηνία που προγραμματίζεται για την επίσημη τελετή έναρξης της άσκησης « Sea Shield 19 »  στον τερματικό σταθμό επιβατών.
dimpenews.com