Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Εντείνονται οι διωγμοί Χριστιανών στην Ινδία

 
 
Εντονη ανησυχία επικρατεί στον χριστιανικό πληθυσμό της Ινδίας, που ήδη βρίσκεται υπό διωγμόν, ενόψει των εκλογών της 11ης Απριλίου.
Κι αυτό, γιατί αν επικρατήσει το κυβερνών κόμμα BJP, τότε υπάρχει ανησυχία ότι η κατάσταση για τους Χριστιανούς θα επιδεινωθεί. Το 2014 το BJP είχε υποσχεθεί ότι θα στήριζε τις θρησκευτικές μειονότητες στην χώρα και ότι θα παραχωρούσε γη ώστε να χτιστούν εκκλησίες. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν έγινε.
Η Ινδία περιλαμβάνεται στις πιο επικίνδυνες χώρες να είναι κανείς Χριστιανός, και με την ανάληψη της εξουσίας από το BJP η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο.
Σύμφωνα με την Open Doors, υπήρξαν 775 καταγεγραμμένα βίαια επεισόδια κατά χριστιανών, που επηρέασαν 50.819 άτομα. Η οργάνωση φοβάται ότι το πραγματικό ποσοστό μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο. Οι Ιερείς δέχονται απειλές για αυτούς και για τις οικογένειές τους, και οι πιστοί διώκονται, εξυβρίζονται, βασανίζονται και βιάζονται.
Υπάρχουν 64 εκατομμύρια χριστιανοί στην Ινδία, που αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% του πληθυσμού.
Η αύξηση της βίας και της παρενόχλησης έδειξε ότι η Ινδία ανεβαίνει κατά 18 θέσεις στον αριθμό 10 στην παγκόσμια λίστα των 50 χειρότερων χωρών.