Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Τέλος οι «Φιλιππινέζες» για τις ΗΠΑ και «Αυγή της Ηγεμονίας του Ειρηνικού» για τη Ρωσία- Ρ.Ντουτέρτε: «Σύμμαχος και προστάτης μας η Μόσχα – Δίνω αγκυροβόλιο και παίρνω ρωσικά όπλα»

Toυ Βασίλη Καπούλα «Πολλαπλά εγκεφαλικά» έχουν «χτυπήσει» στο State Department καθώς ο πρόεδρος των Φιλιππίνων προσέφερε αγκυροβόλιο στη Ρωσία ενώ τόνισε ότι επιθυμεί η Μόσχα να γίνει σύμμαχος και προστάτης της χώρας του!Και όλα αυτά τη στιγμή που επισκεπτόταν τα ρωσικά πλοία και φωτογραφιζόταν μαζί με τον Ρώσο Ναύαρχο!
Φυσικά η Μόσχα απάντησε αμέσως λέγοντας πως θα εξοπλίσει τη χώρα με τα πλέον προηγμένα όπλα και σκοπεύει να γίνει στενός σύμμαχος της Μανίλας!
Και το τόνισε αυτό, «δεν μιλάμε για όπλα μεταχειρισμένα, αλλά μαχητικά, ελικόπτερα, υποβρύχια και ελαφρά όπλα τελευταίας τεχνολογίας»!


Ταυτόχρονα ρωσικά αλλά και Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν τις αποφάσεις του Ρ.Ντουτέρτε..

Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνες και βίντεο από την επίσκεψη του Ρ.Ντουτέρτε στα ρωσικά πλοία!

«Καλωσορίζουμε τους Ρώσους φίλους μας.

Οποιαδήποτε στιγμή θέλετε μπορείτε να δένετε τα πλοία σας εδώ, να παίρνετε προμήθειες ή να γίνετε σύμμαχος μας και να μας προστατεύετε» είπε ο Duterte ενώ έσφιξε τα χέρια με τον ναύαρχο Eduard Mikhailov, επικεφαλής του Στόλου του Ειρηνικού.


Τον Απρίλιο προγραμματίζετε επίσκεψη του  Ντουτέρτε στη Μόσχα. Η επίσκεψη των ρωσικών πλοίων ήταν η πρώτη επίσημη του ναυτικού της Ρωσίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τον προηγούμενο μήνα ο Ντουτέρτε έστειλε τον Υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας στη Μόσχα να συζητήσουν τον επανεξοπλισμό της χώρας μετά την αντίδραση Αμερικανού Γερουσιαστή ο οποίος ανέφερε ότι θα μπλοκαριστεί η πώληση 26.000 όπλων προς τις Φιλιππίνες.

Ταυτόχρονα ο Ναύαρχος Mikhailov είπε ότι η Ρωσία θέλει να ξεκινήσουν ναυτικές ασκήσεις μεταξύ των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της πειρατείας.

Ο πρόεδρος Rodrigo Duterte επισκέφτηκε το ρωσικό ανθυποβρυχιακό πλοίο «Admiral Tributs» ένα από τα δύο που έχουν δέσει στη Μανίλα.

Την Παρασκευή το απόγευμα ο  Duterte επισκέφθηκε το πλοίο. Τον υποδέχθηκε ο Ρώσος Πρέσβης Igor Khovaev.

«Θα αναβαθμίσουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Μανίλας προς όφελος της αμοιβαίας συνεργασίας και της βελτίωσης του συντονισμού. Πρέπει να τελειώνουμε με τα κλισέ και τις προκαταλήψεις, υπάρχει ένας στόχος μια ανάγκη να διευρυνθεί ο κύκλος των ένων συμμάχων» είπε ο Ρώσος Πρέσβης.

«Mιλάμε για διαφοροποίηση, Αυτό σημαίνει να κρατάμε τους παραδοσιακούς φίλους και συνεργάτες και να αποκτάμε καινούριους».

Κίνηση ματ της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής καθώς η Ρωσία μεσολαβεί μεταξύ Κίνας και Φιλιππίνες ώστε να εκδιωχθούν οι ΗΠΑ από την περιοχή. Πριν λίγο καιρό η Μανίλα έκλεισε συμφωνία με το Πεκίνο για απόκτηση όπλων ενώ υπογράφτηκαν μια σειρά από συμφωνίες στον τομέα των υποδομών.

Ταυτόχρονα το Πεκίνο έδωσε δικαίωμα στη Μανίλα να ψαρεύει σε περιοχές της Νότιας Σινικής Θάλασσας, κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν.

Όπως γίνεται κατανοητό Κίνα και Ρωσία δημιουργούν μια νέα «Παγκόσμια Τάξη» που οι ΗΠΑ μόνο με πόλεμο θα μπορέσουν να ανατρέψουν.

Μόλις λίγους μήνες πριν, το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης αναφορικά με τον έλεγχο των στρατηγικής σημασίας υφάλων και ατόλων στη Νότια Σινική Θάλασσα,καθώς έκρινε ότι η Κίνα δεν έχει «ιστορικά δικαιώματα» επί του μεγαλύτερου μέρους των στρατηγικής σημασίας υδάτων στη Νότια Σινική Θάλασσα, δίνοντας δίκιο στη Μανίλα στην απόφασή της επί της προσφυγής των Φιλιππίνων κατά της Κίνας σχετικά με τις διεκδικήσεις του Πεκίνου στην περιοχή.

«Το δικαστήριο κρίνει ότι δεν υπάρχει καμιά νομική βάση ώστε η Κίνα να διεκδικεί ιστορικά δικαιώματα επί των πόρων στις θαλάσσιες ζώνες εντός της “γραμμής με τις 9 παύλες” (Nine Dash Line)», ανακοίνωσε το Δικαστήριο.

Όμως η απόφαση αυτή φυσικά εξυπηρετούσε αποκλειστικά τα αμερικανικά συμφέροντα με κύριο στόχο Ρωσία και Κίνα ώστε να ελεγχθεί ο παγκόσμιος δρόμος εμπορίου με 5 τρισ δολ. ετησίως (χάρτης παρακάτω).

Ρωσία και Κίνα δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.

Η περίπτωση όμως δεν θα είναι εύκολη.

Ο πρόεδρος Ντουτέρτε θα πρέπει να προσέξει πολύ…

Πριν λίγες ημέρες περισσότεροι από 150 κρατούμενοι δραπέτευσαν στη διάρκεια της νύχτας από μια φυλακή στις νότιες Φιλιππίνες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν δεκάδες ισλαμιστές αντάρτες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε περίπου στις 17:00 (τοπική ώρα, 03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) από περίπου 100 ενόπλους εναντίον της φυλακής Κινταπαουάν που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Νταβάο, της πρωτεύουσας του νησιού Μιντανάο.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των αστυνομικών διήρκησαν δύο ώρες γύρω από το κέντρο κράτησης, ενώ ένας δεσμοφύλακας σκοτώθηκε.

Η επίθεση εξαπολύθηκε από ένα παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο, πρόσθεσε ο Μπόνγκατ, αναφερόμενος στη μεγαλύτερη ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση που δρα στη χώρα

Τουλάχιστον 158 κρατούμενοι επωφελήθηκαν από το χάος που προκλήθηκε από την επίθεση και δραπέτευσαν, επεσήμανε ένας άλλος φρουρός. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι από τους δραπέτες συνδέονται με τους ισλαμιστές αντάρτες.

Η φυλακή αυτή είναι ένα πρώην σχολείο και βρίσκεται σε μια απομονωμένη δασώδη περιοχή.

Πριν την επίθεση σε αυτή κρατούνταν 1.511 άνθρωποι.

Στην περιοχή της Κινταπαουάν δρουν πολλές εγκληματικές οργανώσεις και ισλαμιστικές και κομμουνιστικές ένοπλες ομάδες.

Ένας εκπρόσωπος του Ισλαμικού Απελευθερωτικού Μετώπου Μόρο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την ταυτότητα των δραστών.

Η οργάνωση μετρά 10.000 μαχητές και έχει συμφωνήσει εκεχειρία με την κυβέρνηση.

Το νησί Μιντανάο αποτελεί εδώ και δεκαετίες θέατρο ένοπλων ισλαμιστικών εξεγέρσεων, με κάποιες από τις οργανώσεις να έχουν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο και η Αμπού Σαγιάφ, εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις και επιδίδονται σε απαγωγές τουριστών στις νότιες Φιλιππίνες εδώ και δεκαετίες

Και φυσικά ο πρόεδρος Νουτέρτε κατηγορεί τις ΗΠΑ….

 

https://national-pride.org