Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ομαδική λιποταξία τζιχαντιστών του ISIS στη Συρία – Διέφυγαν στην Τουρκία

Τουλάχιστον 15 ξένοι τζιχαντιστές λιποτάκτησαν από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πόλη Μαρκάντα στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Τοπικοί μιντιακοί ακτιβιστές μετέδωσαν ότι το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Μαρκάντα, στα νότια της επαρχίας Χασάκα, τέθηκε σε συναγερμό ύστερα από την ομαδική λιποταξία.
«Οι λιποτάκτες είναι μέλη της οργάνωσης από δυτικές χώρες που πρόσφατα μεταφέρθηκαν από τη Μοσούλη στη Μαρκάντα της Συρίας», είπε ο μιντιακός ακτιβιστής Γασάν Αλ Ομάρι μιλώντας στο ARA News.
«Η αστυνομία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Χίσμπα, δεν κατάφερε να τους εντοπίσει. Οι λιποτάκτες πιθανότατα κατάφεραν και πέρασαν στην Τουρκία», είπε μια άλλη πηγή στο ARA News.
«Προφανώς έχασαν τις ελπίδες τους για νίκη ενάντια στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ ιρακινές και συριακές δυνάμεις, πράγμα που τους έκανε να εγκαταλείψουν τις γραμμές του ISIS και να διαφύγουν», πρόσθεσε ο Αλ Ομάρι.
Ύστερα από αυτό το περιστατικό, το Ισλαμικό Κράτος εγκατέστησε γύρω από τη Μαρκάντα νέα σημεία ελέγχου και τα επάνδρωσε με ισχυρές φρουρές για να αποτρέψει και άλλες λιποταξίες.
Η Μαρκάντα είναι η τελευταία πόλη που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Χασάκα.
Βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη, η οποία τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο των τρομοκρατών εκτός της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ που την κρατά ακόμα η συριακή κυβέρνηση.

http://www.tribune.gr/world/news/article/324403/omadiki-lipotaxia-tzichantiston-tou-isis-sti-siria-diefigan-stin-tourkia.html