Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Άσυλο οι πρόσφυγες αλλα άσυλο και οι εισβολείς...Δρούν ανενόχλητα κανένας δεν τους κυνηγά, κανένας δεν τους κατηγορεί!

Μία ακόμη εκδήλωση για τους πρόσφυγες διακόπηκε από εισβολή αντιεξουσιαστών.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αυτή την εβδομάδα, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ, τη Δευτέρα.
Αυτή τη φορά, ομάδα αντιεξουσιαστών διέκοψε εκδήλωση στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, για τα επιπλέον προβλήματα που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες της κοινότητας ΛΟΑΤ, οι οποίοι κάνουν αίτηση για άσυλο. Οι εισβολείς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πέταξαν αυγά και χειροδίκησαν εναντίον της διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου, Μαρίας Σταυροπούλου, και του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κωστή Παπαϊωάννου. Στη συνέχεια φώναξαν συνθήματα υποστήριξης στον απεργό πείνας Μοχάμεντ Α. και αφού πέταξαν φέιγ βολάν, αποχώρησαν.
«Οι κύριοι αυτοί με τα μαντήλια, διέκοψαν εκδήλωση και την Δευτέρα στην ΕΣΗΕΑ, όπου κατέγραφαν με βίντεο όλους τους παρευρισκόμενους. Προσωπικά, όλες τις φορές που με έχουν καταγράψει με βίντεο σε εκδηλώσεις ήταν από φασίστες», δήλωσε για την επίθεση ο κ. Παπαϊωάννου.
Η ιστορία του Νουρ
Χαρακτηριστική για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες της κοινότητας ΛΟΑΤ είναι η ιστορία του Νουρ, την οποία διηγήθηκε ο ίδιος στην εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία του Καναδά και ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την οργάνωση Solidarity Now.
Ο 25χρονος Μοχάμεντ Νουρ Αλαχμάντ Αλμάστο, ή Νουρ όπως συστήθηκε, έφυγε από την πατρίδα του, τη Ράκα της Συρίας, γιατί ήταν στο στόχαστρο του ISIS, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού του. «Οταν στερεύεις από δάκρυα και δεν αντέχεις άλλες προσβολές, τότε αποφασίζεις να διασχίσεις τα σύνορα, ακόμα και αν αυτό γίνεται υπό την απειλή των όπλων και των συνοριοφυλάκων», είπε.
Αρχικά πήγε στην Τουρκία, όπου, όταν έφτασε, ένιωσε σαν να ξαναγεννήθηκε όπως είπε. Ομως, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι εκεί δεν ήταν φιλικοί απέναντι στους ομοφυλόφιλους. «Εχασα τρεις φίλους μου, ο ένας ομοφυλόφιλος και οι δύο διεμφυλικοί, γιατί τους έδειραν, τους βίασαν και τους ακρωτηρίασαν», είπε. Τότε αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και στις 27 Μαρτίου 2016 έφτασε στη Σάμο και ζήτησε άσυλο.
Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό, γιατί έφτασε στη χώρα μετά τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Τώρα πια είναι σε αναμονή του νέου ραντεβού για συνέντευξη σε δεύτερο βαθμό που ορίστηκε για τον ερχόμενο Μάιο, και γράφει το σενάριο ταινίας για τις δυσκολίες που βιώνουν οι ΛΟΑΤ πρόσφυγες σε Συρία, Τουρκία και Ελλάδα.


Πηγή: Εισβολή αντιεξουσιαστών σε εκδήλωση για πρόσφυγες -Πέταξαν αυγά και χειροδίκησαν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/314006/eisvoli-antiexoysiaston-se-ekdilosi-gia-prosfyges-petaxan-ayga-kai-heirodikisan#ixzz4WBdpmbAq