Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Προσφυγόπουλα στρατολογημένα για φόνο,μόλις 16 χρόνων!

Έξι χρόνια κάθειρξη σε 16χρονη τζιχαντίστρια στη Γερμανία που μαχαίρωσε αστυνομικό
Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε την Πέμπτη σε έξι χρόνια κάθειρξη μια έφηβη Γερμανίδα υπήκοο με καταγωγή από το Μαρόκο,

 η οποία τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι έναν αστυνομικό τον Φεβρουάριο του 2016, μια πράξη που η ίδια δήλωσε ότι διέπραξε στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Το δικαστήριο έκρινε τη Σάφια Σ. ένοχη «για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση και τραυματισμό και υποστήριξη σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση», σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου του Τσέλε, το οποίο εκδίκαζε κεκλεισμένων των θυρών την υπόθεση της 16χρονης από τον Οκτώβριο.
«Μέσω αυτής της πράξης θέλησε να υποστηρίξει το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος», συνέχισε η ίδια πηγή.
Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε 2 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση έναν Γερμανό υπήκοο συριακής καταγωγής 20 ετών, τον Μοχάμεντ Χάσαν Χάρσα, επειδή δεν αποκάλυψε στην Αστυνομία τις προθέσεις της 16χρονης.
Η Σάφια Σ. συνελήφθη αφού τραυμάτισε με μαχαίρι έναν αστυνομικό στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ανόβερου στις 26 Φεβρουαρίου.
Η νεαρή επιτέθηκε στον αστυνομικό στη διάρκεια ενός ελέγχου.
Σύμφωνα μάλιστα με την κατηγορούσα Αρχή, η έφηβη φέρεται να προκάλεσε τον αστυνομικό ώστε αυτός να την σταματήσει για να της ζητήσει τα χαρτιά της ώστε να μπορέσει να του επιτεθεί.
Η Σάφια Σ. ήταν γνωστή στην Αστυνομία και πριν από το συμβάν αυτό.
Η 16χρονη είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη τον Ιανουάριο του 2016 για να προσπαθήσει να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
Αφού την αναζήτησε η μητέρα της, επέστρεψε στη Γερμανία, όπου ανακρίθηκε και της κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο.
Σε αυτό η Αστυνομία βρήκε οδηγίες στα αραβικά για τη διάπραξη «μιας μαρτυρικής επίθεσης», όμως το μήνυμα αυτό μπόρεσε να μεταφραστεί μόλις τον Μάρτιο, μετά την επίθεση στον αστυνομικό.
Στο τηλέφωνό της υπήρχε επίσης ένα μήνυμα προς τον συγκατηγορούμενό της, στο οποίο η Σάφια Σ. εξέφραζε την ικανοποίησή της για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι.
«Είναι η πιο ωραία ημέρα της ζωής μου, ο Αλλάχ ας ευλογεί τα λιοντάρια μας που έδρασαν χθες στο Παρίσι», είχε γράψει.
Η Σάφια Σ. είχε ριζοσπαστικοποιηθεί ήδη από μικρή ηλικία.
Το 2008, όταν ήταν 7 ή 8 ετών, είχε εμφανιστεί σε ένα βίντεο του σαλαφιστή ιεροκήρυκα Πιέρ Φόγκελ, που είναι γνωστός στη Γερμανία.
Το 2015 ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.