Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Eνταση για τα προσφυγόπουλα σε σχολείο της Λάρισας -Γονείς σκέφτονται κατάληψη [εικόνες & βίντεο]

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (24/1) στο δημοτικό σχολείο της Τερψιθέας στην Λάρισα, ενημερωτική συνάντηση με γονείς και εμπλεκόμενους φορείς, για το θέμα της φοίτησης προσφυγόπουλων από τον καταυλισμό του Κουτσόχερου στο σχολείο του χωριού.
Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, καθώς και στελέχη της 5ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας τα οποία διαβεβαίωσαν τους παρευρισκόμενους πως δεν τίθεται ζήτημα υγείας.
Οι γονείς ωστόσο δεν φάνηκαν να πείθονται από τα όσα άκουσαν και επιμένοντας στο ότι η απόφαση ελήφθη «ερήμην τους», προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, σε πρώτη φάση θα συγκεντρωθούν υπογραφές ώστε να διαφανεί η διάθεση όλων όσων έχουν λόγο και στη συνέχεια θα διεξαχθεί νέα γενική συνέλευση για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Το πιθανότερο πάντως, είναι να πραγματοποιηθεί κατάληψη στο σχολείο.



Πηγή: Eνταση για τα προσφυγόπουλα σε σχολείο της Λάρισας -Γονείς σκέφτονται κατάληψη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/315165/entasi-gia-ta-prosfygopoyla-se-sholeio-tis-larisas-goneis-skeftontai-katalipsi-eikones#ixzz4WlqtKabQ