Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Παραλήρημα από Αλβανό βουλευτή: «Ρατσιστικό κράτος η Ελλάδα»

Παραλήρημα από Αλβανό βουλευτή: «Ρατσιστικό κράτος η Ελλάδα».
Ο Πύρο Λουτάι μιλάει για επαναλαμβανόμενες και ποταπές πιέσεις από ένα ρατσιστικό κράτος - Εξαπολύει επίθεση και στον Έλληνα υπουργό Άμυνας
Την ώρα που έρχεται στην δημοσιότητα νέα φωτογραφία με οπλίτη να σχηματίζει τον αετό της αλβανικής σημαίας μέσα σε ελληνικό στρατόπεδο, οι γείτονες προχωρούν σε νέο εθνικιστικό παραλήρημα.

Αυτή την φορά ο Αλβανός βουλευτής Πύρο Λουτάι, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα με αφορμή τις φωτογραφίες των στρατιωτών και την αντιμετώπιση που είχαν από την ελληνική πλευρά. 
Ο Πύρο Λουτάι μιλάει για επαναλαμβανόμενες και ποταπές πιέσεις από ένα ρατσιστικό κράτος, όπως χαρακτηρίζει την Ελλάδα, ενώ εξαπολύει επίθεση και στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει:
«Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος παίρνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις βασικές ελευθερίες που προβλέπονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και από την εσωτερική του νομοθεσία. Οι Αρχές του υπουργείου Άμυνας, δεν είχαν κανένα λόγο να θεωρήσουν επικίνδυνο, το σχηματισμό του συμβόλου του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής. Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα εναντίον δεκάδων ελληνικών σημαιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παντού σε σπίτια Αλβανών υπηκόων, κυρίως στην νότια περιοχή της χώρας...».

Η προκλητικότητα του Αλβανού βουλευτή δεν σταματά εκεί. Βάλει και κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

«Αυτού του είδους πιέσεων από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, είναι επαναλαμβανόμενες και ποταπές, επιπλέον, ασκούνται προς ένα γείτονα και ομόλογο μέλος του ΝΑΤΟ. Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει πάρει την εκλογική κατρακύλα, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τις κινήσεις του σε βάρος των αμοιβαίων σχέσεων ανάμεσα σε δύο γείτονες, με σκοπό την εκπλήρωση προσωπικών του στόχων. Ελπίζουμε σε διπλωματική επίλυση με την ελληνική κυβέρνηση αυτού του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον».


Δείτε την ανάρτηση