Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Τουρκικός Τύπος: Άφαντος ο Ελληνικός στόλος...

Για «επίσκεψη» στα Ιμια κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος -«Δεν συνάντησαν αντίσταση τα σκάφη»
H παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική πυραυλάκατο
στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων,
στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, είναι πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της γειτονικής Τουρκίας.

Η «Daily Sabah» κάνει λόγο για επίσκεψη-έκπληξη στα Ίμια, η οποία σημειώθηκε σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων με την Ελλάδα και αποδίδεται στην απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που χαρακτηρίζονται «πραξοκοπηματίες», στη γειτονική χώρα. Επιπροσθέτως η Τουρκία αποκρούει τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα επιχείρησε να αποτρέψει την προσέγγιση των Ιμίων από την τουρκική πυραυλάκατο, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες που δείχνουν ένα σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής να πλέει δίπλα στην πυραυλάκατο.



Η «Milliyet» χαρακτηρίζει (και αυτή) «επίσκεψη-έκπληξη» την παραβίαση των χωρικών μας υδάτων και υπογραμμίζει το γεγονός ότι τα τουρκικά σκάφη δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τις ελληνικές δυνάμεις.
Από την πλευρά της η «Hurriyet», παρουσίασε την είδηση, διευκρινίζοντας ότι η περιοχή είναι «διαφιλονικούμενη» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 11.00 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνησή τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).




Πηγή: Για «επίσκεψη» στα Ιμια κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος -«Δεν συνάντησαν αντίσταση τα σκάφη» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/316044/gia-episkepsi-sta-imia-kanei-logo-o-toyrkikos-typos-den-synantisan-antistasi-ta-skafi#ixzz4XAWesogL