Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Σαντορινιός για τα 28 νησιά: Να φτιάξουμε υποδομές, να γίνουν επισκέψιμα από τουρίστες

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες», τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφερόμενος στο σχέδιο κατοίκησης 28 βραχονησίδων που προωθεί η κυβέρνηση.
Ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε: «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Έχουμε νησιά, την περίοδο από το 1900 έως και σήμερα, τα οποία έχουν πάψει να κατοικούνται, διότι οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να φύγουν. Τέτοια νησιά, αν τα αναβιώσεις, αν τους δώσεις τη δυνατότητα να είναι επισκέψιμα από τουρίστες, θα αποκτήσουν οικονομική ζωή. Όχι απαραίτητα πάνω στο νησί, αλλά θα βοηθήσουν  τις τουριστικές ροές στα διπλανά, μικρά νησιά».
«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κάνει πίσω. Εμείς λέμε τι ισχύει και αυτό που ισχύει είναι, υποδομές πρόσβασης προκειμένου να είναι επισκέψιμα από αυτά τα νησιά και νησιά τα οποία κατά κύριο λόγο βρίσκονται στο κεντρικό Αιγαίο», συμπλήρωσε ο κ. Σαντορινιός.
Στην ερώτηση αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο σχέδιο κατοίκησης, ο υφυπουργός απάντησε ότι θα κατατεθεί πρόταση στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί και να υλοποιηθεί.
Για την αντίδραση της τουρκικής πλευράς ο κ. Σαντορινιός σχολίασε: «Οι Τούρκοι πάντα θέλουν να δημιουργούν προβλήματα σε αυτά τα ζητήματα. Είναι νησιά στα οποία δεν θα πάμε σε εποικισμούς, αλλά θα δημιουργήσουμε μία τουριστική ροή».


Πηγή: Σαντορινιός για τα 28 νησιά: Να φτιάξουμε υποδομές, να γίνουν επισκέψιμα από τουρίστες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/313795/santorinios-gia-ta-28-nisia-na-ftiaxoyme-ypodomes-na-ginoyn-episkepsima-apo-toyristes#ixzz4W78nlJTY