Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ανάφλεξη στα Βαλκάνια!!! ΤΟΜΙΣΛΑΒ ΝΙΚΟΛΙΤΣ: «ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ»

Γενική επιστράτευση στην Σερβία - Ο σερβικός Στρατός κατευθύνεται προς το Κοσσυφοπέδιο (upd) (φωτό, βίντεο)


Ανανέωση (17:00) Ανεβαίνει κι άλλο η ένταση στο Κόσοβο καθώς πριν από λίγο ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Βούκσιτς δήλωσε ότι οι Αλβανοί της περιοχής απέστειλαν μια ειδική αστυνομική μονάδα
«ισοδύναμη της δική μας σερβικής αντιτρομοκρατικής» στην σερβική περιοχή της Μιτροβίτσα, παραβιάζοντας όλες τις συμφωνίες που έχουν γίνει με ΝΑΤΟ και Βρυξέλλες. 
Ο Σέβος πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Δεν ξέρω αν είχαν άδεια από το ΝΑΤΟ αλλά σίγουρα δεν είχαν καμία άδεια από τους Σέρβους»
Το «θερμόμετρο» τώρα ανεβαίνει επικίνδυνα και αναμένεται η επόμενη κίνηση του Βελιγραδίου
Επιστράτευση στην Σερβία και κινήσεις στρατιωτικών μονάδων προς τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο καταγράφεται τις τελευταίες ώρες, μετά από επεισόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας στα υποτιθέμενη συνοριακή γραμμή μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου (δεν είναι αναγνωρισμένα σύνορα για την Σερβία, ούτε και από την Ελλάδα) ενώ η αεροπορική βάση της σερβικής Αερο​πορίας στο Νις τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό.
Οπως το pronews.gr ανέδειξε πρώτο χθες στην Ελλάδα (διαβάστε σχετικά εδώ), η Σερβία έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις ένοπλες δυνάμεις της όταν Αλβανοί Κοσοβάροι τοποθέτησαν εκρηκτικά σε σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Βελιγράδι με την Μιτρόβιτσα, στο Βόρειο Κόσσοβο. 

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε την οργή της Σερβίας ο πρόεδρος της οποίας δήλωσε πως δεν διστάσει να διατάξει την επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των Σέρβων που κατοικούν εκεί.
Η Σερβία έχει αναπτύξει περίπου 2.000 στρατιώτες κατά μήκος της διοικητικής γραμμής. Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ έχει 5.000 στρατιώτες αναπτυγμένους στο Κόσοβο.
Η Edita Tahira, η υπουργός του Κοσόβου υπεύθυνη για τις σχέσεις με την Σερβία ζήτησε από την Διεθνή κοινότητα να ενεργήσει ώστε να σταματήσει το «παράνομο σερβικό τρένο», ενώ άνδρες του UCK επιχείρησαν να ανατινάξουν το τρένο.
Ο Σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς είπε ότι οι Αλβανοί μοιάζουν να θέλουν τον πόλεμο «είμασταν στο χείλος του πολέμου χθες»
Στην Ρωσία αναμένουν εξελίξεις.
Στην έξοδο από το Κραγκούγιεβατς, Κράλιεβο παρατηρούνται τέσσερις τεθωρακισμένες μονάδες και δεκάδες οχήματα υπό αστυνομική συνοδεία.
 
ΜΜΕ της Πρίστινα υποστηρίζουν ότι οι παρατηρούμενες κινήσεις του Στρατού της Σερβίας κοντά στη διοικητική γραμμή, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της δύναμης του ΝΑΤΟ .
Στο Βελιγράδι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Σερβίας.