Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Όπως έχουμε πει και παλαιότερα...απο τους πλέον καλύτερους καταδρομείς-στρατιώτες στον πλανήτη

Οι Κούρδοι (SDF) σκότωσαν προς τη Ράκα 536 τζιχαντιστές μέλη του ISIS
Από την έναρξη της δεύτερης φάσης της επιχείρισης Οργής του Ευφράτη από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις
(SDF) με στόχο την πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS)
στη Συρία, πόλη Ράκα, η κουρδική ηγεσία των SDF ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν 536 τζιχαντιστές του ISIS και απελευθερώθηκαν 133 χωριά.
Η δεύτερη φάση της Οργής του Ευφράτη ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν καταφέρει να διώξουν το Ισλαμικό Κράτος από το μεγαλύτερο μέρος της υπαίθρου δυτικά της Ράκα και προωθούνται συνεχώς προς την «πρωτεύουσα» των τρομοκρατών.
«Από τις 10 Δεκεμβρίου, 2016, οι δυνάμεις μας κατάφεραν να εξολοθρεύσουν 536 τρομοκράτες του ISIS, έπιασαν αιχμαλώτους 12 και απελευθέρωσαν 133 χωριά δυτικά της Ράκα», αναφέρει το πολεμικό ανακοινωθέν των SDF.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι μια συμμαχία των σοσιαλιστών Κούρδων της Συρίας με δημοκρατικές αραβικές και ασσυριακές πολιτοφυλακές.
Είναι η μόνη πραγματική κοσμική ένοπλη δύναμη στη σπαρασσόμενη από τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο) χώρα και είναι σύμμαχος του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.
«Ειδικευμένες ομάδες μας εκκαθαρίζουν τις απελευθερωμένες περιοχές από εκρηκτικά και νάρκες που είχε τοποθετήσει το Ισλαμικό Κράτος για να εμποδίσει την προέλασή μας προς την πόλη της Ράκα», είπε ο Κούρδος αξιωματικός Χαμπούν Οσμάν μιλώντας στο ARA News.
Στον χάρτη με κίτρινο χρώμα είναι τα κουρδικά εδάφη και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Οι κίτρινες βούλες είναι οι κωμοπόλεις που απελευθέρωσαν οι Κούρδοι από τους τζιχαντιστές και οι μαύρες βούλες είναι οι κωμοπόλεις που βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς και τη Ράκα. Όπως μπορείτε να δείτε, οι κουρδικές δυνάμεις πλησιάζουν συνεχώς προς την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους.
http://www.tribune.gr/world/news/article/320753/kourdi-sdf-skotosan-pros-ti-raka-536-tzichantistes-meli-tou-isis.html