Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Αντάρτικο στην Τουρκία απο τον Βορρά μέχρι τον Νότο

Ξεκίνησε το αντάρτικο στον Πόντο – Νεκροί 6 Τούρκοι αξιωματικοί
Αντάρτικο χτύπημα στον Πόντο με νεκρούς Τούρκους αξιωματικούς. Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, το Ενωμένο Λαϊκό Επαναστατικό Κίνημα (HBDH) ανακοίνωσε ότι αντάρτες του χτύπησαν στις 5 Ιουνίου ένα λεωφορειάκι της τουρκικής χωροφυλακής μεταξύ Τραπεζούντας και Γκιμισχανά ή Κιουμουσχανά (Αργυρόπολις) του Πόντου.
Από την αντάρτικη επίθεση καταστράφηκε πλήρως το λεωφορειάκι και έξι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αστυνομικοί που ταξίδευαν με αυτό σκοτώθηκαν.
Οι τουρκικές δυνάμεις έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο για 3 ώρες και αναζητούσαν τους δράστες της επίθεσης.
Αντάρτες του HBDH χτύπησαν και μια μονάδα του τουρκικού στρατού στην περιοχή της Αντιόχειας. Οι απώλειες των Τούρκων από αυτή την επίθεση δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο, η ομάδα των ανταρτών επέστρεψε στη βάση της δίχως απώλειες.
Το HBDH είναι μια οργάνωση ομπρέλα υπό τελεί υπό κουρδική διοίκηση και συγκεκριμένα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).
Αποτελείται από τις παράνομες στην Τουρκία οργανώσεις Τουρκικό Κομουνιστικό Κόμμα/Μαρξιστικό-Λενινιστικό (TKP/ML), το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα (MLKP), το Επαναστατών Κομμουνιστών Κόμμα (DKP), το Τουρκικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα/Λενινιστικό (TKEP/L), το Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα (MKP), την Τουρκική Ένωση Επαναστατών Κομμουνιστών (TİKB), τα Επαναστατικά Επιτελεία, και το Τουρκικό Απελευθερωτικό Κόμμα-Κίνημα (THKP-C).
Μέλη στις παραπάνω αριστερές επαναστατικές οργανώσεις είναι και πολλοί μειονοτικοί της Τουρκίας, οι οποίοι «απαγορεύεται» να δηλώνουν άλλη εθνότητα εκτός από την τουρκική, ενώ το HBDH έχει μεγάλη εξάπλωση στον Πόντο, του οποίου ο μουσουλμανικός πληθυσμός είναι εκτουρκισμένος και εξισλαμισμένος από αυτόχθονα έθνη της περιοχής, μεταξύ των οποίων και 2.000.000 Ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι που λόγω Ισλάμ γλίτωσαν τη γενοκτονία και τον ξεριζωμό πριν 100 χρόνια.