Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Άσαντ: Το Χαλέπι θα γίνει το νεκροταφείο του Ερντογάν

«Θα πάρουμε πίσω κάθε εκατοστό»
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ διαμηνύει ότι θα «απελευθερώσει κάθε εκατοστό» της Συρίας με τον ίδιο τρόπο που τα στρατεύματά του, υποστηριζόμενα από τη Ρωσία, ανακατέλαβαν την Παλμύρα
από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους και ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι το Χαλέπι
 «θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων» του Ταγίπ Ερντογάν, μείζονος χορηγού των ανταρτών που μάχονται να τον ανατρέψουν.
Μιλώντας ενώπιον της συριακής Βουλής ο Άσαντ δήλωσε ότι θα συνεχίσει αυτό που αποκάλεσε πόλεμο της Συρίας εναντίον της τρομοκρατίας, χωρίς να δείξει καμιά διάθεση για συμβιβασμό στην πρώτη μείζονα ομιλία του από τον Απρίλιο όταν κατέρρευσαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, σημειώνει το Reuters.

«Ο πόλεμός μας εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται» δήλωσε ο Άσαντ στην ομιλία που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. «Όπως απελευθερώσαμε το Ταντμούρ [Παλμύρα] και πριν απ' αυτό πολλές περιοχές, θα απελευθερώσουμε κάθε εκατοστό της Συρίας από τα χέρια τους. Η μοναδική επιλογή μας είναι η νίκη, αλλιώς δεν θα υπάρξει συνέχεια για τη Συρία» δήλωσε.

Ο Άσαντ κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι έστειλε πρόσφατα χιλιάδες μαχητές στην βόρεια συριακή επαρχία του Χαλεπίου που συνορεύει με την Τουρκία και όπου βρίσκεται η αρχαία φερώνυμη πόλη.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ για την υποστήριξη που του παρέχουν.

Υπαινισσόμενος πληροφορίες περί διαιρέσεων στη συμμαχία, ιδιαίτερα ανάμεσα στο Ιράν και τη Ρωσία, ο Άσαντ δήλωσε πως ο κόσμος δεν πρέπει να ακούει αναφορές για «διαφορές, διαμάχες και διαιρέσεις».

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=806039