Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ότι έκαναν οι τζιχαντιστές στην Συρία

Οι ναζί επί Κατοχής έκλεψαν από την Ελλάδα 8.500 αρχαία
Σύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 8.500 ελληνικές αρχαιότητες ανυπολόγιστης αξίας βρίσκονται στα χέρια των σκυλευτών της πατρίδας μας, που την κατασπάραξαν τη μαύρη περίοδο της Κατοχής.
Την ίδια ώρα που οι Ελληνες πέθαιναν σαν τις μύγες στους δρόμους από την πείνα και τις ριπές των κατακτητών, οι Γερμανοί αποπατούσαν στον Παρθενώνα!
 
«Διά τους στρατιωτικούς της κατοχής όλα τα μνημεία της Ακροπόλεως ήσαν ουρητήρια, κατά προτίμησην δε ο Παρθενών. Την νύκτα της 27-28 Νοεμβρίου 1942 στρατιωτικός των στρατών κατοχής εκόπρισεν εις το εσωτερικόν του Παρθενώνος». Αυτό αναφέρει στη σελίδα 129 το βιβλίο «Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατών κατοχής», που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το έτος 1946 από το υπουργείο Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας (Διεύθυνσις Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων) της χώρας μας.
 
Οποιος το διαβάσει και διαθέτει στοιχειώδη εθνική ευαισθησία και αισθάνεται ότι ανήκει στο ανθρώπινο είδος, κυριολεκτικά θα χάσει τον ύπνο του. Θα δει έκπληκτος να παρελαύνουν μπροστά στα μάτια του αγριότητες, καταστροφές και λεηλασίες μοναδικών πολιτισμικών θησαυρών που δημιούργησε το έθνος μας και οι οποίοι βρέθηκαν στο έλεος τεράτων που επιβλήθηκαν με τα όπλα.
 
Για τη μοίρα των ελληνικών θησαυρών την περίοδο 1941-1944 έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό λίγες εμπεριστατωμένες εργασίες. Η πρώτη είναι η κρατική (του 1946), που αναφέρθηκε προηγουμένως. Υπάρχει επίσης το σημαντικότατο έργο του κ. Βασιλείου Πετράκου, εφόρου αρχαιοτήτων ε.τ. και γ.γ. της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας με τίτλο «Τα αρχαία της Ελλάδος κατά τον πόλεμο 1940-1944». Τέλος, πρέπει να γίνει μνεία στο βιβλίο του κ. Γιώργου Λεκάκη, που είναι κόλαφος εναντίον της ημεδαπής αδιαφορίας και της ληστρικής δράσης των κατοχικών δυνάμεων. Τιτλοφορείται «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάδμος. Περιλαμβάνει τα διαθέσιμα επίσημα αρχεία που αφορούν την υπόθεση και η ενημέρωσή του φτάνει μέχρι τον Μάρτιο του 2012!