Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο-εκκενώθηκαν στρατόπεδα

Νεκρός ανασύρθηκε μετά τις 7 το απόγευμα δασοπυροσβέστης, μετά από ανατροπή πυροσβετικού οχήματος.
 Από το δυστύχημα υπάρχουν δύο σοβαρά τραυματίες.
Σε ύφεση η πυρκαγιά

Σε τρία μέτωπα, κοντά στα Σπήλια, τα Καννάβια και την Αγία Ειρήνη μαίνεται ακόμη η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδης.Ο κ. Τσιντίδης δήλωσε ότι πολλά μέτωπα είναι υπό έλεγχο και η φωτιά είναι σε ύφεση λόγω της πτώσης της έντασης των ανέμων αλλά και των θερμοκρασιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες Αγγλία, Γαλλία και η Ιταλία ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα της Κύπρου για βοήθεια.
Συγκρατημένη αισιοδοξία
Αισιόδοξος ότι μέχρι απόψε η πυρκαγιά μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο εμφανίστηκε ο συντονιστής της επιχείρησης, Μάρκος Τράγκολας. Οι προσπάθειες των πτητικών και πεζοπόρων μέσων συνεχίζονται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάηκε έκταση περίπου 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ωστόσο από την Πυροσβεστική τονίζουν ότι το Δάσος Τροόδους και τα Πλατάνια δεν διατρέχουν κίνδυνο. Το μέτωπο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή είναι στα Καννάβια με κατεύθυνση την Κυπερούντα.

H Κύπρος όπως φαίνεται από δορυφόρους της NASA
Εκκένωση αποθήκης πυρομαχικών στην Κυπερούντα
Στην εκκένωση αποθηκών με πυρομαχικά σε στρατόπεδα της Κυπερούντας προχώρησαν οι κυπριακές Αρχές, καθώς ήταν ορατός ο κίνδυνος ανάφελξης από την πυρκαγιά. Τα πυρομαχικά μεταφέρθηκαν σε άλλη ασφαλή τοποθεσία.
Πηγή: http://politis.com.cy/article/epistratevonte-akomi-dio-puma-gia-katasvsi-tis-pirkagias