Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Nα γιατί η Τουρκία διστάζει να επιτεθεί στην χώρα μας

 Πανωλεθρία: Κούρδοι ξεγύμνωσαν τους Τούρκους στρατιώτες και τους πήραν τον οπλισμό - 19 νεκροί και 9 τραυματίες (φωτό, βίντεο)
Νέα πανωλεθρία για τον τουρκικό Στρατό καθώς οι Κούρδοι σε καταδρομική επιχείρηση σε βάση σκότωσαν 19 Τούρκους στρατιώτες
και τραυμάτισαν εννέα. Μάλιστα τους ξεγύμνωσαν κυριολεκτικά και τους πήραν τον οπλισμό.
 Ακολούθησαν τραγελαφικές καταστάσεις με τον τουρκικό Στρατό να βομβαρδίζει τις θέσεις στις οποίες βρισκόταν και οι δικοί του στρατιώτες.
 
Οι Κούρδοι έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τα όπλα που απέκτησαν από τους Τούρκους στρατιώτες που πλέον είναι νεκροί.
 
Η καταδρομική επιχείρηση έγινε στη περιοχή Şemzinan στο Χάκαρι στις 10 Ιουνίου.
 
Η επίθεση των Κούρδων έγινε κατά του Συντάγματος Garê και Hill Geniş στο προάστιο του Χάκαρι.
 
Συνολικά από αυτή την επίθεση σκοτώθηκαν 19 Τούρκοι στρατιώτες και δύο Κούρδοι.
 
Οι Κούρδοι είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό για διευρυμένες επιχειρήσεις εναντίον των Τούρκων στρατιωτών στη περιοχή Şemdinli στο Hakkari.
 
Η επίθεση έγινε στη μνήμη των μαρτύρων Xakurke και εκδηλώθηκε από δύο μέτωπα.
 
Οι Κούρδοι ήταν πολύ καλά εξοπλισμένοι, διείσδυσαν σε δύο διαφορετικούς λόφους που "έβλεπαν" στην τουρκική βάση και επιτέθηκαν καταστρέφοντας έξι πυροβόλα και σκοτώνοντας εννέα στρατιώτες.
 
Σε ένα καλά καταρτισμένο επιχειρησιακό σχέδιο μια ακόμη μονάδα των Κούρδων επιτέθηκε σε άλλη ομάδα Τούρκων στρατιωτών και σκότωσαν δέκα στρατιώτες.
 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κουρδική επίθεση να τους "σπρώξει" προς το Σύνταγμα Gare που δεχόταν ήδη επίθεση.
 
Τέλος σε μια άλλη επίθεση με παγιδευμένο όχημα με εκρηκτικά, εννέα Τούρκοι τραυματίστηκαν στη περιοχή Ovacik στο προάστιο Tunceli.. 
 
Δείτε βίντεο και εικόνες.
 
 
 
 
 
pronews.gr