Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Άσεμνοι, ανιστόρητοι και βάρβαροι, απο αυτά διακατέχονται οι Ευρωπάιοι ηγέτες

Θέλουν τη Λέσβο ...«Νήσο Έλις»! Πρόταση - Πρόκληση του Αυστριακού ΥΠΕΞ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού!
Τη μετατροπή νησιών, όπως η Λέσβος και η Λαμπεντούζα, σε «Νήσους Έλις», όπου θα κρατούνται οι πρόσφυγες προτείνει ο Σεμπάστιαν Κουρτζ, προκειμένου να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τη μεταναστευτική κρίση.
Σε συνέντευξή του στην Die Presse, ο Αυστριακός ΥΠΕΞ εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρώπη πρέπει να υιοθετήσει ένα σύστημα ανάλογο με αυτό που εφαρμόζει η Αυστραλία σήμερα, ή αυτό που ίσχυε στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα, ώστε να αντιμετωπίσει την αυξημένη ροή προσφύγων.
Οι πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στην Αυστραλία με βάρκες αποτρέπονται ή προωθούνται σε καταυλισμούς εγκλεισμού στο Ναούρου ή την Παπούα Νέα Γουινέα, όπου καταγράφονται και περιμένουν επ' αόριστον ενώ εξετάζονται τα αιτήματα χορήγησης ασύλου.
«Το μοντέλο της Αυστραλίας δεν θα μπορούσε βέβαια να εφαρμοστεί πλήρως, αλλά οι αρχές του μπορούν να ισχύσουν και στην Ευρώπη», δήλωσε ο Κουρτζ, που στα 29 του χρόνια είναι ο νεότερος υπουργός της Ευρώπης.
Ο Αυστριακός ΥΠΕΞ υπενθύμισε ότι στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, οι μετανάστες που έφταναν στις ΗΠΑ μεταφέρονταν πρώτα στη νήσο Ελις, παραλείποντας ωστόσο να αναφέρει ότι εκεί δεν κρατούνταν, παρά μόνο αν υπήρχε η υποψία ότι ήταν φορείς ασθενειών.
«Ενα τέτοιο νησί θα μπορούσε να είναι ο τρόπος πρόσβασης στην Ευρώπη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σύστημα με τάξη», σχολίασε ο Κουρτζ. Οταν ρωτήθηκε αν αυτή η ευρωπαϊκή «Νήσος Ελις» θα μπορούσε να είναι η Λέσβος ή η Λαμπεντούζα, απάντησε ότι κάποιος που αναγκάζεται να μείνει σε ένα νησί όπως η Λέσβος χωρίς να έχει ελπίδα για άσυλο, θα θελήσει πιο εύκολα να γυρίσει στην πατρίδα του, απ' ό,τι π.χ. εάν έχει προωθηθεί στην Ευρώπη, εννοώντας ότι αυτό θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για τις προσφυγικές ροές.