Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Β.Πούτιν: «Κάποιοι στην Δύση θέλουν να κρατήσουν την γεωπολιτική τους κυριαρχία - Ένας παγκόσμιος πόλεμος είναι πλέον πιθανός»

Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΟΤΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ «ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ» ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ
«Ο κόσμος βλέπει ένα αυξανόμενο ανταγωνισμό για πλουτοπαραγωγικές πηγές και κάποιοι παίκτες αγνούν όλους τους κανόνες με αποτέλεσμα μια παγκόσμια σύγκρουση να είναι πιθανή» δήλωσε πριν λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και πρόσθεσε «η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο απρόβλεπτη» κατά την συνάντησή του με τους Ρώσους πρεσβευτές και διπλωμάτες.
 
«Παρατηρούμε μια επίμονη προσπάθεια από κάποιους εταίρους για να διατηρήσουν το μονοπόλιο της γεωπολιτικής κυριαρχίας (εδώ ο Ρώσος πρόεδρος σαφώς αναφέρεται στις ΗΠΑ και στην επιθετικότητα την οποία εκφράζουν έναντι της Ρωσίας). Χρησιμοποιούν τους αιώνες εμπειρίας τους για να καταπιέζουν, να αποδυναμώνουν και να στρέφουν τους αντιπάλους τους τον έναν εναντίον του άλλου (εδώ σαφώς αναφέρεται στην ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας με υστεροβουλία των ΗΠΑ ,όταν οι ΗΠΑ επιχείρησαν και πέτυχαν τελικά να ανατρέψουν τον νόμιμο Ουκρανό πρόεδρο Β.Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο του 2014), όπως επίσης και μοντέρνες,πολιτικές,ικονομικές και κατασκοπευτικές μεθόδους».
 
«Σαφή παραδείγματα τέτοιων μεθόδων είναι η ανάμειξη σε εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, που προκαλούν περιφερειακές συγκρύσεις και ξεκινούν πολύχρωμες επαναστάσεις.»
 
«Τρομοκράτες, ακροδεξιοί και νεοφασίστες χρησιμοποιούνται για να πετύχουν τους σκοπούς τους»
 
«Ήδη μπορούμε να δούμε τις συνέπειες αυτών των καταστροφικών πολιτικών κοντά στα ασύνορά μας»
 
Για δημιουργία μιας νέας ψυχροπολεμικού τύπου κούρσας εξοπλισμών από μέρους του ΝΑΤΟ με την οποία η Δύση επιδιώκει να παρασύρει τη Μόσχα και να καταργήσει την "στρατιωτική ισορροπία" που ισχύει στην Ευρώπη, μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.
 
"Ο αντιρωσικός προσανατολισμός του ΝΑΤΟ εντείνεται. Δεν θα αφεθούμε να παρασυρθούμε σε αυτή τη μιλιταριστική φρενίτιδα τη στιγμή που εκείνοι φαίνεται ότι επιδιώκουν ακριβώς αυτό, να μας παρασύρουν σε μια δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών, χωρίς προοπτική, προκειμένου να μας εκτρέψουν την προσοχή από τους βασικούς στόχους μας που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη" είπε ο Πούτιν στη συνάντηση που είχε με τους Ρώσους διπλωμάτες στη Μόσχα.
 
"Δεν θα τα καταφέρουν! Όμως δεν θα επιδείξουμε αδυναμία. Πάντα θα μπορούμε να προστατευθούμε", διαβεβαίωσε.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε εκτενή αναφορά «στον πολλαπλασιασμό των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ, κυρίως αυτών που γίνονται κοντά στα ρωσικά σύνορα, στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, αλλά και την ανάπτυξη των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής.
 
«Όλα αυτά στοχεύουν στην κατάργηση της στρατιωτικής ισορροπίας που έχει επιτευχθεί εδώ και δεκαετίες»
 
Μετά την επανένωση της Κριμαίας από τη Ρωσία, τον Μάρτιο του 2014 και την εξέγερση το ρωσόφωνου πληθυσμού στην ανατολική Ουκρανία το ΝΑΤΟ ανέπτυξε μεγάλες δυνάμεις στην ανατολική Ευρώπη με ένα υποτιθέμενο πρόσχημα περί «ρωσικής επιθετικότητας».
 
Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί στις 8-9 Ιουλίου στη Βαρσοβία.
pronews.gr