Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Αναρχικοί με μεγάλη φαντασία

Υποστήριξαν μέσω του Indymedia ότι μπήκαν στο Γουδί και έκαψαν όχημα του Στρατού. «Λένε ψέμματα» απαντάει το ΓΕΣ
Ενα περιστατικό πυρκαγιάς που προκλήθηκε σε στρατιωτικό όχημα στη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού στο Γουδί, η οποία κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται (σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΣ)
σε βραχυκύκλωμα, επιχείρησαν να καπηλευθούν αντιεξουσιαστές, αναρτώντας ανακοίνωση στην ιστοσελίδα Indymedia με την οποία υποστηρίζουν πως εισέβαλαν στο στρατόπεδο και πυρπόλησαν το τζιπ.

Από το ΓΕΣ διαψεύστηκαν όσα ισχυρίζονται οι αντιεξουσιαστές, αν και με καθυστέρηση. Καταρχά, το συμβάν δεν έγινε το Σάββατο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο Indymedia με την οποία οι αντιεξουσιαστές που αυτοαποκαλούνται «Συμβούλιο Αναρχικής Δράσης "Γράκχος Μπαμπέφ"» θέλησαν να αναδείξουν το θέμα ως «πράξη αντίστασης στην ένοπλη εξουσία και στον εθνικισμό του ελληνικού κράτους κοντά στο σημείο όπου είχε εκτελεστεί ο κομμουνιστής αγωνιστής Νίκος Μπελογιάννης τον Μάρτη του 1952», αλλά δύο εβδομάδες πριν. Ενα δεύτερο στοιχείο είναι ότι δεν πρόκειται για στρατόπεδο φυλασσόμενο, αλλά για περιφραγμένο χώρο που παρακολουθείται από κλειστό σύστημα καμερών και στο οποίο εκπαιδεύονται οι μηχανικοί του Ελληνικού Στρατού (εκεί βρίσκεται η Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού).

Από την ανάλυση της καταγραφής των καμερών, την οποία έκαναν άνδρες της Αστυνομίας, δεν φαίνονται, όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΣ, καμία παραβίαση του στρατιωτικού χώρου και κανένας πυρπολισμός από βόμβες μολότοφ. Διακρίνεται η πυρκαγιά στο στρατιωτικό όχημα, αλλά το ανακριτικό της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο αμέσως μετά την κατάσβεσή της δεν εντόπισε κανένα ίχνος εμπρηστικού μηχανισμού ή βόμβας μολότοφ. Εικάζεται ότι μπορεί να υπήρξε βραχυκύκλωμα και αυτός να ήταν ο λόγος της φωτιάς.

Το ΓΕΣ διεξάγει Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά (το στρατιωτικό όχημα -σημειωτέον- δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς και είναι επισκευάσιμο) και στην επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «τα γεγονότα είναι διαφορετικά από τους ισχυρισμούς εκείνων που υποστηρίζουν ότι προέβησαν στον εμπρησμό».