Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Οι κάτοικοι του Μολύβου της Πέτρας και της ευρύτερης περιοχής ζητούν εδώ και τώρα λύση στο μεταναστευτικό

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Μολύβου, της Πέτρας και της ευρύτερης περιοχής, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος.
Η Συντονιστική Επιτροπή των επαγγελματιών, Φορέων και Δημοτών Μήθυμνας ( Μολύβου) και Πέτρας έστειλε προς τους αρμόδιους φορείς
την παρακάτω επιστολή για την εξεύρεση λύσεων ως προς το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.
Συντονιστική Επιτροπή
των επαγγελματιών, Φορέων και Δημοτών
Μήθυμνας ( Μολύβου) και Πέτρας
για την εξεύρεση λύσεων ως προς το
προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα
 
Μήθυμνα 29/06/2016
Προς:
Γενική Γραμματεία Νησιώτικης Πολιτικής
Δήμο Λέσβου
Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου
ΕΟΤ
Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
 
Κοινοποίηση: ΜΜΕ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Οι κάτοικοι των περιοχών Μολύβου – Πέτρας, ειδικότερα του Μολύβου υφίστανται, εδώ και καιρό, μια, ιδιάζουσας εχθρότητας, επίθεση, μια συστηματική εκστρατεία, στοχευόμενη και συνεχή, από συγκεκριμένους εκπροσώπους της «πληρωμένης» φιλανθρωπίας και της «κερδοσκοπικής» αλληλεγγύης.
Οι Μολυβιάτες βοηθούν και περιθάλπουν πρόσφυγες εδώ και 15 χρόνια. Όταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες 50 ή 80 τον αριθμό,  κάθε δυο και τρεις μέρες έβγαιναν στις παραλίες της Εφταλούς,  καμιά ΜΚΟ και κανένας «αλληλέγγυος» δεν ήταν εκεί. Εκεί ήταν οι ντόπιοι, όπως ήταν και στο ναυάγιο της 28ης Οκτωβρίου του 2015. Οι ντόπιοι έκαναν την περισσότερη δουλειά. Έντυσαν, ζέσταναν, τάισαν και περιέθαλψαν χιλιάδες ψυχές. Χωρίς δωρεές από πουθενά και χωρίς να το κραυγάζουν πουθενά. Το ίδιο έκαναν και τώρα.
Αυτή την στιγμή όλοι εμείς που στηρίζουμε την Λεσβιακή οικονομία με ποσοστά άνω του 35% καλούμαστε να ανατάξουμε μια κατάσταση που μπορούσαμε να διαχειριστούμε όλοι μαζί, εάν είχαμε εισακουστεί, όσοι έπρεπε, την στιγμή που έπρεπε.
Όταν μια αυθαίρετη δομή, «κερδοσκοπικής»  περίθαλψης που επιχειρήθηκε να στηθεί σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην περιοχή «Τσιπούρι»,  αυθαίρετα και παράνομα σφραγίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατά τα νόμιμα, είναι άδικο  να κατηγορούνται οι κάτοικοι, ως φασίστες και «χρυσαυγίτες»,  από έναν ρασοφόρο ονόματι Χριστόφορο Σουφ , κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας που παραβρέθηκαν εκεί ειρηνικά,  με την παρουσία του ΕΟΤ και της Αστυνομίας για να καταδείξουν ότι είναι υπέρμαχοι της νομιμότητας ενάντια σε κάθε είδους αυθαιρεσία.
Το κατάπτυστο video, που ανάρτησε ο εν λόγω κύριος με καταγωγή από την Καλιφόρνια, ιδρυτής του φιλανθρωπικού σωματείου «Φιλόξενος», μαζί με όσα  έχουν γραφτεί όλο αυτό το διάστημα, ή αναρτηθεί,  βρίσκονται αρχειοθετημένα και έτοιμα προς κάθε νόμιμη χρήση(σας αποστέλλουμε και σχετικό υλικό). Η ανοχή της κοινωνίας μας έχει όρια, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κατασυκοφαντήσει το 95% των κατοίκων μιας ολόκληρης περιοχής και θα αντιμετωπίσει ότι προβλέπει ο νόμος για την συκοφαντία του οποιουδήποτε.
Καλούμε, όλους από τους παραπάνω φορείς και ειδικά με όσους συνεργάζεται από τους οποίους εξαρτάται η νομιμότητα αυτού του κυρίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Η κοινωνία με πρωτοφανή και ολοκληρωτική συσπείρωση, θα υπερασπιστεί τον εαυτό της κατά παντός υπευθύνου.
Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων-Φορέων Μολύβου-Πέτρας για την επίλυση του προσφυγικού μεταναστευτικού προβλήματος.