Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

H εκκλησία της Ελλάδος ψηφίζει ηλεκτρονική διακυβέρνηση...και οι φτωχοί στην πείνα τους!

 Με ένα κλικ στον υπολογιστή θα μπορούν στο μέλλον να προμηθεύονται οι πολίτες της Αθήνας άδειες και πιστοποιητικά γάμου, διαζυγίου και βάπτισης καθώς η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών περνά στη ψηφιακή εποχή και δημιουργεί ηλεκτρονικό αρχείο. Το έργο έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει μέσα σε διάστημα εννέα μηνών η εταιρεία Byte Computers ΑΒΕΕ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.424.989,68 ευρώ.
    Συνολικά το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακού εξοπλισμού στις κατά τόπους ενορίες, ο αριθμός των οποίων επεκτείνεται σταδιακά,
ώστε να καλύψει το σύνολο των αναγκών των 166 ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.    
Ήδη το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε δέκα ενορίες στις οποίες παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την έκδοση άδειας γάμου, διαζυγίου και βαπτίσεων καθώς και τα σχετικά πιστοποιητικά.
Πρόκειται για τον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τον Αγ. Διονύσιο Αεροπαγίτη Κολωνακίου, την Κοίμηση Θεοτόκου Φενερωμένης Χολαργού, τον Προφήτη Ηλία δήμου Αγ. Παρασκευής, τον Ευαγγελιστή Λουκά Πατησίων, την Αγ. Φιλοθέη Ομωνύμου δήμου, την Αγ. Σοφία Ψυχικού, τον Αγ. Ιωάννη Κυνηγό λεωφόρου Βουλιαγμένης, την Αγ. Ειρήνη Οδού Αιόλου και τον Αγ. Νικόλαο Καλλιθέας.
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
enet.gr