Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Πύρ άνοιξε ρωσικό πολεμικό πλοίο στο Αιγαίο όταν ένα αλιευτικό σαν το 'ALCATRAZ' στην Κώ, πλησίασε αρκετά

Τα τουρκικά αλιευτικά, εξοπλισμένα με διάφορα ραδιοβοηθήματα αντίστοιχων πολεμικών πλοίων είναι γνωστά για τα παρατηρητήρια του Π.Ν!(Vid) το τουρκικό αντιαεροπορικό σύστημα Κorkut επι του εδάφους




 
Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015    
Ρωσικό πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ σε τουρκικό αλιευτικό ανοιχτά της Λήμνου
Θερμό επεισόδιο μεταξύ ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου και ενός τουρκικού αλιευτικού έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στο Αιγαίο, σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων BA της Λήμνου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Reuters, που επικαλείται πηγές από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το πλήρωμα της ρωσικής φρεγάτας Smetlivy εντόπισε ανοιχτά της Λήμνου το τουρκικό αλιευτικό σε απόσταση 1.000 μέτρων να κινείται προς το μέρος του ρωσικού πλοίου. Σύμφωνα με το ρωσικό Interfax το τουρκικό πλοίο δεν ανταποκρίθηκε σε εκκλήσεις για αλλαγή πλεύσης. Όταν το τουρκικό σκάφος πλησίασε περίπου στα 500 μέτρα, το Smetlivy άνοιξε πυρ εναντίον του, ακριβώς μπροστά στην πλώρη του.

Το τουρκικό αλιευτικό απομακρύνθηκε αμέσως από το σημείο, αλλά συνέχισε να πλέει παράλληλα με το Smetlivy.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αναφέρεται πως το τουρκικό σκάφος κατευθυνόταν προς το μέρος του ρωσικού πλοίου και δεν άλλαξε πορεία παρά τις προειδοποιήσεις. Γι αυτό το λόγο, και σύμφωνα με τους Ρώσους, το πολεμικό τους πλοίο αναγκάστηκε να εκτοξεύσει προειδοποιητικές βολές, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση.

O στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας κλήθηκε για εξηγήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ για το περιστατικό.

Αρμόδια στελέχη του ελληνικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο κινείται σε διεθνή ύδατα στο Βόρειο Αιγαίο, περιμένοντας να λάβει το πράσινο φως των τουρκικών αρχών για να διέλθει από τα στενά των Δαρδανελλίων ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της επιστροφής στη Ρωσία.


Πηγή: http://www.alexpolisonline.com/2015/12/blog-post_88.html#ixzz4VC4yzYOO
Alexandroupoli Online